Home Tuti receptek Élesztő nélküli kefires tészta – süss belőle kenyeret, kiflit, lepényt, vagy bármilyen más finomságot!

Élesztő nélküli kefires tészta – süss belőle kenyeret, kiflit, lepényt, vagy bármilyen más finomságot!

by Zsani

Élesztő felhasználása nélkül is készíthetsz káprázatosan puha tésztát! Íme egy recept, amelyből nagy adag lesz, így készülhet kifli, lepény, vagy amit csak szeretnénk!

Hozzávalók:

  • 500 ml kefír
  • 800 g liszt
  • 1 tojás
  • 50 ml olaj
  • 40 g vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

Tegyük egy tálba a kefírt, tojást, cukrot, sót és szódabikarbónát, majd dolgozzuk össze.

Hagyjuk kb 5 percig állni, addig amíg buborékok jelennek meg a tészta tetején.

Adjuk hozzá a lisztet, olajat és a vajat, majd gyúrjuk ismét össze.

Helyezzük a tésztát egy liszetezett felületre, makd dolgozzuk át.

Akkor dolgoztunk jól, ha könnyen gyúrható, nem pedig ragadós tésztát kapunk végeredményül.

Takarjuk le egy konyharuhával, majd hagyjuk állni fél órán keresztül.

Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy megformázzuk a kedvünkre való péksüteményeket: kifliket, lepényeket.

Hirdetés

You may also like