Home Egészség & életmód Dörzsöld az arcodba ezt a zabpelyhes maszkot és mindenki kíváncsi lesz a titkos krémedre!

Dörzsöld az arcodba ezt a zabpelyhes maszkot és mindenki kíváncsi lesz a titkos krémedre!

by Krisztina

Bőrünk egészséges kinézetét számos tényező befolyásolhatja és ronthatja, többek között a helytelen életmód és bizonyos szokások.

Szervezetünk működéséről bőrünk pontos információkat ad, csak érteni kell “bőrül”. Már az ókor orvosai, de a régi háziorvosok is, először alaposan szemrevételezték a bőr milyenségét. Különösen az arcbőr színét, állagát, a rajta levő foltokat, kiütéseket, elszíneződéseket figyelték meg és már körülbelül tudták is, hol keressék a bajt.

Az ápolt külső elengedhetetlen feltétele a tiszta, pattanástalan arcbőr. Erre számtalan mennyiségű készítményt találni az üzletekben, kozmetikai szalonokban, csak egy baj van: drágák, és nem is annyira hatékonyak, nem beszélve a kémiai adalékanyagokról. Ha kicsit alaposan szétnézünk a konyhában, biztosan találunk olyan élelmiszert, amiből egy-két csipetet ha elkeverünk vízzel, a leghatékonyabb arcradírt kenhetjük fel a megfáradt bőrünkre.

Zabpelyhes arctisztító

A zabpelyhes arctisztító kence inkább az érzékeny bőrűeknek ajánlott. A zabpehelyben olyan aktív, természetes hatóanyagok vannak, köztük a szaponin, amelyek megakadályozzák a kellemetlen bőrirritációt, kitisztítják a pórusokat, a lerakódott szennyeződésektől is megszabadítanak, ez által akadályozva meg a bőrgyulladások, pattanások kialakulását.

Egy kis tálba tegyünk egy-két evőkanál zabpelyhet, majd annyi langyos vizet adjunk hozzá, míg krémmé össze nem áll. Ha ez megtörtént, máris használhatjuk. Érdemes 2–3 percig alaposan átdörzsölni az arcbőrt, majd utána langyos vízzel leöblíteni.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .