Home Tuti receptek Csokis gyümölcsös palacsinta desszert – engedj az élvezeteknek!

Csokis gyümölcsös palacsinta desszert – engedj az élvezeteknek!

by Krisztina

Ha van egy kis szabadidőd, és édesszájú vagy, itt van egy könnyed, ámde annál finomabb recept, amit egyszerűen elkészíthetsz néhány gyümölcsből és egy kis lisztből, hozzáértés nélkül.

Ettünk már igazán csábító édességet? Ha nem, itt az idő, hogy kényeztessük magunkat, még akkor is kötelező darab, ha még a karácsonyi kilókkal küzdünk!

A gránátalma szezonnak (október-február) ugyan vége van, ez ne tántorítson el minket attól, hogy felhasználjuk eme kívánatos desszerthez.

A csokis palacsinta mindig jó választás, ha pedig gyümölcsökkel dobjuk fel, kevésbé látszik majd meg súlyunkon, mint a hagyományos változatok

A megvalósításhoz szükségünk lesz az alábbi bevásárló listára:

  • 1 dl tej
  • 1 dl víz
  • 1-2 evőkanál juharszirup
  • 20-30 dkg liszt
  • 6-10 evőkanál kakaópor (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • Kókusz olaj (a sütéshez)
  • 1-2 evőkanál cukor
  • Gyümölcsök (szeder,gránátalma, banán)

Az édesség maga rendkívül egyszerűen elkészíthető. Ha nem először fogsz fakanalat a kezedben, és nem ragad le nálad a palacsinta, akkor biztosan nem ütközöl nagy nehézségekbe.

csokis-gyumolcsos-palacsinta-3

  1. Egy tálba tegyük bele az összes összetevőt beleöntve a tésztát. Egyedül a kókusz olajat hagyjuk ki belőle.
  2. Ha mindezzel megvagyunk, keverjük össze egy bot mixerrel az alapanyagokat, míg a kapott massza teljesen homogén nem lesz.
  3. Ezután már nincs más dolgunk, minthogy a tésztának valót betegyük a hűtőbe állni körülbelül egy órára. Vegyük elő a kókusz olajat, és tegyünk egy keveset egy előmelegített serpenyőbe közvetlenül azelőtt, hogy elkezdenénk sütni.
  4. Közepes lángon megsütjük a palacsinta tésztákat, majd mikor ezekkel is készen vagyunk, egy tálból az előkészített, alaposan megmosott gyümölcsöket beleszórjuk a közepükbe, majd ízlés szerint felgöngyöljük őket.

Ha nem félünk a plusz kalóriáktól, akkor még azzal is megpróbálkozhatunk, hogy a zöldségek beleszórása előtt csokoládé öntettel, vagy egy gyümölcsös lekvárral jól kikenjük a palacsinta belsejét, és csak aztán töltjük meg és tekerjük fel őket.

csokis-gyumolcsos-palacsinta-2

Nincs más dolgunk ezután, mint élvezni a finom falatokat! Jó étvágyat!

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .