Home Tuti receptek Bolondul érte a világ: 10 perces sajttorta sütés nélkül. Ne hagyd ki te sem!

Bolondul érte a világ: 10 perces sajttorta sütés nélkül. Ne hagyd ki te sem!

by Krisztina

A sajttorta egy igazi desszert különlegesség, amit az utóbbi időben egyre többen készítenek el otthon és egyre több étterem étlapján szerepel.

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy sokáig tart az elkészítése és sokba kerül beszerezni a hozzávalókat, ez azonban butaság! Lássuk azt a receptet, ami tarolt a neten, 10 perc alatt összedobható és nem kell sütni!

Hozzávalók:

  • 150 g étkezés keksz
  • 75 g szobahőmérsékletű puha vaj
  • ½ bögre porcukor
  • 1 evőkanál vanília
  • 1 és ¼ tejszín
  • 100 g krémsajt

Elkészítés:

Dolgozzuk össze a kekszeket a puha vajjal. Ez lesz a tortánk alapja, amelyet helyezzünk bele a tortasütő formába, nyomkodjuk meg, és tegyük a hűtőbe, amíg elkészül a sajtos feltét.

A feltéthez össze kell dolgoznunk a krémsajtot a porcukorral, krémes végeredményt kell kapjunk. Ezután a tejszínhez adjuk hozzá az egy vanília rúd kikapart belsejét, és verjünk kemény, vastag, habot belőle.

A végén össze kell dolgozni a krémsajtos alapot a tejszínhabbal, és azt ráteríteni a kekszes alapra, mehet 2–3 órára a hűtőbe. A végén már csak az áfonyákat kell ráhelyezni, de dzsem is mehet a sajttortánk tetejére.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .