Ősszel mindenki sokkal több almát fogyaszt, több almás receptet kipróbál. Nem is igazán meglepő ez, hiszen ennek van itt az ideje.
Az alábbiakban egy nagyon egyszerű, de annál finomabb és különlegesebb almás receptet hoztunk, amit mindenki szeretni fog, még az is, akinek nem az almás desszertek a kedvencek!
Hozzávalók:
- 2 teáskanál barna cukor
- ⅜ teáskanál fahéj
- 1 ¼ teáskanál olvasztott vaj
- 2 nagy alma
Töltelék:
- 2 teáskanál barna cukor
- ⅜ teáskanál fahéj
- 1 ¼ teáskanál olvasztott vaj
- 2 teáskanál zabpehely
Elkészítés:
A barna cukrot, a fahéjat, és az olvasztott vajat keverjük el egy tálkában. Az almákat hámozzuk meg, vágjuk ki a magházát, majd vágjuk félbe. Ezután minden felet enyhén vágjunk be vékony szeletekre. Vajazzunk ki egy hőálló edényt, fektessük hasra benne a félbe vágott almákat, majd a tetejüket kenegessük meg a fahéjas keverékkel.
Ezután fedjük le az edényt alufóliával, majd tegyük húsz percre a sütőbe. Vegyük le a fóliát, és még süssük tíz percig. Közben keverjünk el két teáskanál barna cukrot, az 1 ¼ teáskanál olvasztott vajat, a ⅜ teáskanál fahéjat, a 2 teáskanál zabpelyhet, a 1 teáskanál lisztet, és az egy csipet sót. Ezt a masszát kenegessük rá az almák tetejére, majd tegyük újabb tíz percre a sütőbe.