Ha azt hiszed, hogy a kukorica főzésének módját nem lehet fokozni, akkor tévedsz, ugyanis nem mindegy milyen vízben főzöd meg a kukorica csöveket!
Létezik 2 titkos hozzávalót, amit ha hozzáadsz ahhoz a vízhez, amiben feltetted a tűzhelyre a csöveket, egy nem mindennapi ízvilágban lesz részed.
A kukorica önmagában is nagyon egészséges, mielőtt azonban megismernénk a főzési módszert, ismerjük meg ezt az oldalát is!
A kukoricában található folsav nem csupán a velőcső-záródási rendellenességeket előzi meg magzati korban. Az újabb kutatások szerint a csodálatos hatású vegyület segít csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását, de a daganatos betegségek megelőzésében is segít. A kukorica gazdag továbbá úgynevezett proteázenzim-gátlókban is. Ezek a vegyületek gátolják azoknak a fehérjéknek a működését, melyek a sejtek rendellenes burjánzását indítják el.
Íme a titkos módszer!
Fogj meg egy nagyobb fazekat, amibe tégy bele 5 cső kukoricát és öntsd fel vízzel, hogy ellepje. Ebbe a vízbe önts még bele 1 bögre tejet és egy negyed kocka vajat.
Miért hasznos?
Ez a módszer azért is jó, mert nem kell hosszú ideig főzni. Annyi vizet kell a fazékba tölteni, amennyi ellepi a kukoricákat, és utána még egy ugyanannyi mennyiség mehet bele. Ezután jöhet a tej és a vaj. Az egész 8-10 percig tart, az eredmény pedig leírhatatlan.