Home Tuti receptek Beledobta ezt a 2 dolgot a kukorica főzővízéhez. Azt hittem megbolondult, de amikor megkóstoltam, rájöttem, ennél finomabbat még nem ettem!

Beledobta ezt a 2 dolgot a kukorica főzővízéhez. Azt hittem megbolondult, de amikor megkóstoltam, rájöttem, ennél finomabbat még nem ettem!

by Krisztina

Ha azt hiszed, hogy a kukorica főzésének módját nem lehet fokozni, akkor tévedsz, ugyanis nem mindegy milyen vízben főzöd meg a kukorica csöveket!

A főtt kukorica a nyár kihagyhatatlan csemegéje. Elkészítése pofonegyszerű, a sikerhez azonban néhány praktikát érdemes betartani. Segítünk, hogyan fogj hozzá.

Létezik 2 titkos hozzávalót, amit ha hozzáadsz ahhoz a vízhez, amiben feltetted a tűzhelyre a csöveket, egy nem mindennapi ízvilágban lesz részed.

A kukorica önmagában is nagyon egészséges, mielőtt azonban megismernénk a főzési módszert, ismerjük meg ezt az oldalát is!

A kukoricában található folsav nem csupán a velőcső-záródási rendellenességeket előzi meg magzati korban. Az újabb kutatások szerint a csodálatos hatású vegyület segít csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását, de a daganatos betegségek megelőzésében is segít. A kukorica gazdag továbbá úgynevezett proteázenzim-gátlókban is. Ezek a vegyületek gátolják azoknak a fehérjéknek a működését, melyek a sejtek rendellenes burjánzását indítják el.

Íme a titkos módszer!

Fogj meg egy nagyobb fazekat, amibe tégy bele 5 cső kukoricát és öntsd fel vízzel, hogy ellepje. Ebbe a vízbe önts még bele 1 bögre tejet és egy negyed kocka vajat.

Miért hasznos?

Ez a módszer azért is jó, mert nem kell hosszú ideig főzni. Annyi vizet kell a fazékba tölteni, amennyi ellepi a kukoricákat, és utána még egy ugyanannyi mennyiség mehet bele. Ezután jöhet a tej és a vaj. Az egész 8-10 percig tart, az eredmény pedig leírhatatlan.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .