Könnyed nyári finomságra vágysz, mely egyszerre egészséges, és kellően kevés kalóriát tartalmaz ahhoz, hogy diétázók is fogyaszthassák? Akkor az almarózsa a te finomságod!
Pofon egyszerű elkészíteni. Mivel gyümölcsből készül, így kalóriában is igen szegény, ezért bátran ajánljuk olyanoknak is, akik odafigyelnek alakjukra.
Amire szükséged lesz:
- alma
- 2 db leveles tészta (kész, élesztő nélküli)
- kevés cukor
- citromlé
- fahéj
Első lépésben a leveles tésztát nyújtsuk ki hosszú és nagyon vékony csíkokra, minél vékonyabbra készítjük, annál jobb lesz a hatása a kis almarózsáinknak.
Ha ez megvan, jöhet az almák aprólékos felszeletelése, amihez kell majd egy kis kézügyesség, hogy sikerüljön egyenlő vastagságú, de vékony szeleteket vágni, de egy kis gyakorlás után hamar belejövünk.
Ha ezzel megvagyunk, akkor a képen látható módon felcsavarjuk a kinyújtott tésztánkat és az almaszeleteket, az így kapott csodaszép és nagyon gusztusos kis rózsákat már csak meg kell szórnunk egy evés porcukorral, meg egy kis fahéjjal.
Ízlés szerint a fahéjjal és cukorral való megszórás előtt tehetünk rájuk pár csepp citromlevet, így még gyümölcsösebb ízt adhatunk neki, és kap egy citrusos jelleget desszertünk.
Ha ezzel végeztünk, akkor sütőtepsire tesszük őket, vagy muffin sütőformába, a célnak bármelyik megfelel. 200 C fokon 20-35 percig sütjük az almarózsákat, amíg szép piros színük nem lesz.
Tipp: Vannak receptek, melyek azt javasolják, hogy az almákat előbb főzzük meg, és csak ezután tekerjük fel a tésztával. Az alma szeleteket forró, cukros vízben kell főzni. Ezt azonban csak azok próbálják ki, akik nem riadnak vissza egy kis extra kalóriától.