Home Tuti receptek A tökéletes mazsolás fonott kalács receptje, ami nélkül nem telhet el a Húsvét!

A tökéletes mazsolás fonott kalács receptje, ami nélkül nem telhet el a Húsvét!

by Krisztina

A fonott kalács egy tradicionális húsvéti étel, amit mindenki másképp szeret: valaki mazsolásan, valaki pedig csak simán. Bár a boltokban bőven kaphatunk főleg ebben az időszakban, de a házi fonott kalácsnak még sincs párja!

 

Próbáld ki ezt a tökéletesített receptet, amivel egyszerűen nem tudsz hibázni, a tányér pedig hamar üresen marad majd utána.

Mi most a mazsolás változatot mutatjuk meg neked, de ha nem szereted a mazsolát, nyugodtan hagyd el belőle!

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt + 75 dkg
  • 5 dkg élesztő
  • tej
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • reszelt citromhéj
  • 10 dkg mazsola
  • 5 dkg mandula, vagy mogyoró

Elkészítése:

Huszonöt deka lisztből öt deka élesztővel és kevés langyos tejjel kovászt -készítünk.

Amikor megkelt, hozzáteszünk huszonöt deka vajat tíz deka cukrot, kevés sót, egy citrom reszelt héját, hetvenöt deka lisztet és annyi tejet, hogy a tészta ne legyen nagyon kemény.

Simára verjük, és még belekeverünk öt-tíz deka mazsolát és öt deka hámozott vagdalt mandulát vagy mogyorót.

A tésztát fél óráig pihentetjük.

Azután megfonjuk, és nem túlságosan forró sütőben megsütjük. Sütés után megkenhetjük olvasztott vajjal és meghinthetjük cukorral.

Hirdetés

You may also like