Home Csináld magad Ezzel a módszerrel soha többé nem fog kifutni a tej!

Ezzel a módszerrel soha többé nem fog kifutni a tej!

by Krisztina

Ha tejet melegítesz a gáztűzhelyen, biztosan nem ismeretlen a szituáció, amikor hirtelen felforrósodik, kifut a lábasból és ráég az edény oldalára, valamint a gáztűzhelyre is.

 

Nem csak az elkészíteni kívánt ételt, vagy desszertet kockáztatod ezzel, hanem még a kellemetlen sikálás is rád vár.

Ez már mindig így lesz?

Néhány apró trükkel és némi odafigyeléssel könnyen orvosolhatjuk a problémát.

Ha Nálad is gyakori ez a bosszantó konyhai jelenség, próbáld ki ezen tippek valamelyikét.

Egy kis „édesség” 

Ha édesen szeretnéd felhasználni a forró tejet, még hideg állapotában szórj bele egy kis cukrot. Ez csökkenti majd a kifutás veszélyét.

Kend azt is!

Hogy megakadályozd a tej kifutását, kend be az edény szélét egy kis vajjal, amiben forralod a tejet.

A zsiradék megakadályozza, hogy a „rakoncátlan” folyadék kifusson.

Nincs mit tenni: figyelj jobban!

Tudjuk, hogy az ember lánya mindig rohan, nincs ez másként főzés közben sem. De próbálj meg időt szakítani arra, hogy megvárod, míg felforr a tej. Maradj a tűzhely mellett arra a pár pillanatra!

Ha belegondolsz, így időt spórolsz, hiszen a tűzhely takarítása sokkal több percet venne el az életedből.

Fakanalas trükk

Hogy elkerüld a kellemetlenséget tegyél a lábos tetejére egy fakanalat, és el is feledkezhetsz a problémáról. A feltörekvő habot a fakanál meg fogja állítani, így a gáztűzhely sem fog összepiszkolódni.

Az ok egészen egyszerű. A fakanál széttöri a tejbuborékokat, másrészt mivel a kanál sokkal hidegebb, mint a tej érintkezés során a hab ismét gőzzé változik és visszakerül az edénybe.

Hirdetés

You may also like