Kiadósabb, olcsóbb és finomabb, ha otthon, mi magunk készítjük el a rántott sajtot. Ezzel azonban mindig akad egy jól ismert probléma: sütés közben szétfolyik a rántott sajt és az egész “rossz” lesz.
Van azonban egy konyhai trükk, amivel mindezt megelőzhetjük és úgy süthetjük aranybarnára a prézlit, hogy a sajt egyben marad.
Nem a dupla panírozás az egyetlen módszer. Lássuk mi!
Hozzávalók:
- 30 dkg trappista sajt
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 15 dkg liszt
- 3 tojás
- 1 teáskanál ételízesítő
- kevés tej
Elkészítés:
- A sajtot szeleteljük fel tetszőleges vastagságúra. Öntsük a tejet egy tálba, amibe forgassuk bele a sajtot, majd panírozzuk be a szokásos módon.
- A tojást verjük fel, és keverjük bele az ételízesítőt. Panírozzuk be a sajtot – liszt, tojás, zsemlemorzsa -, majd ismételjük meg a műveletet. A dupla panír is segít, hogy ne folyjon ki a sajt. Majd forró olajban süssük ki és melegen tálaljuk.
Ezzel a 2 egyszerű módszerrel gyönyörű rántott sajtot készíthetünk!