Home Tuti receptek A rántott sajt titka: ha így panírozod, többé nem folyik szét!

A rántott sajt titka: ha így panírozod, többé nem folyik szét!

by Krisztina

Kiadósabb, olcsóbb és finomabb, ha otthon, mi magunk készítjük el a rántott sajtot. Ezzel azonban mindig akad egy jól ismert probléma: sütés közben szétfolyik a rántott sajt és az egész “rossz” lesz.

Van azonban egy konyhai trükk, amivel mindezt megelőzhetjük és úgy süthetjük aranybarnára a prézlit, hogy a sajt egyben marad.

Nem a dupla panírozás az egyetlen módszer. Lássuk mi!

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg trappista sajt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • kevés tej

Elkészítés:

  1. A sajtot szeleteljük fel tetszőleges vastagságúra. Öntsük a tejet egy tálba, amibe forgassuk bele a sajtot, majd panírozzuk be a szokásos módon.
  2. A tojást verjük fel, és keverjük bele az ételízesítőt. Panírozzuk be a sajtot – liszt, tojás, zsemlemorzsa -, majd ismételjük meg a műveletet. A dupla panír is segít, hogy ne folyjon ki a sajt. Majd forró olajban süssük ki és melegen tálaljuk.

Ezzel a 2 egyszerű módszerrel gyönyörű rántott sajtot készíthetünk!

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .