Home Egészség & életmódEgészség 8 szokatlan dolog a testeden, ami téged is meglep majd!

8 szokatlan dolog a testeden, ami téged is meglep majd!

by Zsani

Testünk csodálatos dolgokra képes, de nem tudjuk mindig hogyan reagál a különböző ingerekre, milyen külső jeleket ad. Fontos erre figyelni, hogy távol tartsuk a nagyobb problémákat!

 

Íme a jelek, amelyek rengeteg mindent elárulnak:

 

Melltartó méret:

A kanadai Medical Association Journal tudósai szerint, a melltartó mérete ( D kosár vagy nagyobb) előre kialakuló diabéteszt jelez. Azt feltételezték, hogy hatással van a zsíros mellszövet az inzulinrezisztenciára, ami cukorbetegséghez vezethet.

Teendő:

Harcoljon a cukorbetegség ellen, ügyeljen  a rendszeres testmozgásra.

Rétegek a fülcimpán:

A tudósok azt találták, hogy a lineáris ráncok az egyik vagy mindkét fül lebenyen, indikátora lehet a lehetséges szívrohamnak és szívhalálnak. American Journal of Medicine azt állítja, hogy egy ránc az egyik lebenyen, növeli a szív- és érrendszeri kockázatot 33% -kal.

Teendő:

Tartsa a súlyát ellenőrzés alatt, és a koleszterinszintet. Táplálkozzon egészségesen, és mozogjon rendszeresen!

Nem érzi az erős szagokat:

Egy tanulmány szerint az Annals of Neurology  úgy találták, hogy az idősebbek ( 50 év felettiek), akik nem érezték a banán, citrom, fahéj, vagy más erős szagokat, azoknál ötször nagyobb valószínűséggel alakul ki a Parkinson-kór az elkövetkezendő négy évben.

Teendő:

Fogyasszon halolajat, omega-3 zsíravakat!

Nagyobb has is probléma lehet:

A kutatók azt az összefüggést találták, hogy a zsigeri zsír a környező szerveknél, és felszabadulását okozó gyulladásos hormon, ami gyakran jár együtt kognitív károsodással.

Teendő:

Egyen mérsékelten! Alkalmazzon mediterrán diétát, amely magába foglalja az olajbogyót, dióféléket, magvakat, avokádót, és az étcsokoládét.

Magasság:

Néhány tanulmány kimutatta, ha a nők magasabbak mind 1,60 cm, akkor fellép egy genetikai mutáció, amely segít nekik elérni a 100 évet.

Teendő:

Vigyázzon a testére! Ha dohányzik vagy sok alkoholt fogyaszt, próbáljon meg felhagyni ezekkel! Csökkentse a vörös hús fogyasztását!

Rövid karok, nagy problémák:

Egy nemrégiben készült tanulmány a neurológia, azt állapította meg, hogy a rövidebb karral rendelkező nőknél 1,5-szer nagyobb valószínűséggel alakul ki Alzheimer-kór, mint a hosszabb karú társaiknál.

Teendő:

Mozogjon sokat! Fejlessze a kezeit, erre alkalmas a festés, kertészkedés, agyagozás.

Ha a vércsoportja A:

A kutatók a Boston Dana Farber Cancer Institute-, együttműködve a Harvard Medical School-lal, megvizsgáltak, több mint 100.000 felnőttet, és úgy találta, hogy azok akiknek a vércsoportja A, B vagy AB több mint 44% esélye van a hasnyálmirigyrák kialakulásának, mint a 0 vércsoportúaknál.

Teendő:

Szedjen vitaminokat! A D-vitamin csökkenti a hasnyálmirigyrák kockázatát.

Duzzadt lábak:

A tanulmány a Journal of Epidemiology and Community Health megállapította, hogyha a  nők lába „széles” (20-29 cm átlagosan) volt általában  jelentősen magasabb négy enzim jelenléte, amelyek jelzik a májbetegséget.

Teendő:

Ügyeljen mája egészségére! Csökkentse az alkoholfogyasztást, és kerülje a toxinokat, takarításkor inkább viseljen maszkot és kesztyűt!

Hirdetés

You may also like