A sárgabarack nem csupán egy ízletes nyári gyümölcs, amit szeretünk befőzve, lekvárként, vagy magában fogyasztani, hanem a szervezetünk számára is egy nagyon hasznos és létfontosságú vitamin bomba.
Véd a szembetegségektől
Jó hír, hogy a sárgabarackban karotinok, emellett A-vitamin és béta-karotin is rejlik, így hozzájárul a szem egészségének hosszú távú fenntartásához. Többek között véd a makuladegeneráció és a retinitis pigmentosa ellen, és megakadályozza a perifériás látás elvesztését is.
Csökkenti a rák kialakulásának esélyét
A sárgabarackban rengeteg antioxidáns van, így minél gyakrabban fogyasztasz belőle, annál több jót teszel a testedért. Az antioxidánsokban gazdag gyümölcs bizonyítottan segít a rákkeltő szabadgyökök elpusztításában, következésképpen csökken a daganatos megbetegedések kialakulásának esélye. Ha ránk hallgatsz, a magját is megeszed, mert a benne lévő B17-vitamin szintén hasonló hatással bír.
Óv a szívbetegségektől
A sárgabarackban rengeteg rost lakozik, tehát jobbat nem is tehetnél a szívedért, minthogy minden egyes nap eszel a gyümölcsből. A rostok azért óvják a szívet, mert csökkentik a rossz koleszterin, vagyis az LDL szintjét, és növeli a jó, vagyis az HDL szintjét. A benne lévő kálium pedig ahhoz járul hozzá, hogy az elektrolitok szintje kielégítő legyen, így biztosítva a szív izmainak egészséges működését.
Megakadályozza a csontritkulás kialakulását
A sárgabarack gazdag kalciumban és káliumban, mindkettő elengedhetetlen az egészséges csontokhoz, hiszen kiemelt szerepet játszanak a csontok erősségének és sűrűségének karbantartásában. Ha nem juttatsz elegendő kalciumot a szervezetbe, akkor nagy az esélye a csontritkulás kialakulásának.
Felveszi a harcot a vírusokkal
A sárgabaracknak igen magas a C-vitamin tartalma, így remekül erősíti az immunrendszert. Egy erős immunrendszert pedig nem dönt le egykönnyen semmiféle vírusos megbetegedés! Minél többet eszel belőle, annál acélosabb leszel a megfázós időszakban!
Késlelteti a bőr öregedését
Ha rendszeresen sárgabarackos arcpakolással kényezteted magad, akkor sokkal tovább élvezheted a fiatalos, feszes, rugalmas arcbőr ajándékát. A gyümölcs és annak magja is természetes módon regenerálja a kötőszöveteket, kéntartalma pedig szintén jótékony hatással van a bőrödre.