Home Egészség & életmód 10 nagyszerű indok, amiért neked is érdemes uborkát használnod a szemedre!

10 nagyszerű indok, amiért neked is érdemes uborkát használnod a szemedre!

by Judith

Az uborka alkalmazása a szebb arcbőr elérése érdekében több, mint egyszerű. A leghatásosabb és legkönnyebb módszer, hogy lehűlt uborkaszeleteket teszünk a szemünkre. Azonban lehet készíteni pakolást is belőle vagy a levét kifacsarva egy feszesítő tonikot készíteni. Az uborka húsa tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek ápolják a szemkörnyéki bőrt. Sok ember meglepődik, ha megtudja, hogy az uborka kivonata fanyar tulajdonságokkal rendelkezik, és csökkentheti a finom vonalak és ráncok megjelenését.

Íme, 10 ok, amiért érdemes uborkát használnod a szemedre.

 

1. Természetes ránctalanító kezelés

Az uborka remek természetes megoldás, hogy megszabadulj a ráncoktól és a szemkörnyéki finom vonalaktól. Az uborka előnye, hogy segít csökkenteni a ráncokat, olyan tulajdonságokkal bír, amelyek javítják a bőr rugalmasságát és táplálják az öregedő bőrt. A Molecular Breeding című folyóirat szerint az uborka olyan enzimeket tartalmaz, amelyek öregedés gátló képességgel rendelkeznek, megakadályozzák az oxidatív stresszt.

2. Segít a szem körüli puffadás esetén

Használj a hűtött uborka pakolást vagy hűtött uborka szeleteket, hogy gyorsan megszabaduljon a puffadástól. Ha nem aludtál jól vagy fáradt szemmel ébredsz, a hűsítő uborka szeletek segítenek csökkenteni a gyulladást és a szem alatti duzzanatot.

Az uborka flavonoidokat és tanninokat tartalmaz, és fájdalomcsillapító hatással bír. A tanninok természetes összehúzó hatásúak, segítenek csökkenteni a puffadt bőr megjelenését és a bőr alatt felesleges felesleges folyadékot eltávolítani.

3. Sötét karikák eltávolítása

Mivel az uborka segít a bőr tónusának finomításában, az uborka szeleteket a szemre téve, segít megszabadulni a csúnya sötét karikáktól. Egész nap számítógép előtt ülsz, egészségtelen étrendet tartasz vagy száraz bőröd? Ezek mind sötét elszíneződést okozhatnak a szemkörül. Az uborka világosabbá teheti a bőrt és frissíti a fáradt megjelenésű szemeket.

4. Táskák megszüntetése

Az uborka hihetetlen jó szemkörnyékápoló, mert segít gyorsan megszabadulni a szem alatti táskáktól. A Mayo Clinic orvosai szerint az alvó pozíció, a túl sok alkoholfogyasztás, allergia vagy UV sugárzás okozhatja a folyadék felgyülemlését a szem körül, így fáradttá téve a szemet. Ezek az okok vörös és irritált, viszkető szemhéjakhoz is vezethetnek.

5. Természetes hidratáló

Az uborka magas víztartalma miatt a szeletelt és reszelt uborka is nagyszerű természetes hidratáló hatású. Mivel az uborka rengeteg tápláló és nyugtató tulajdonságot is tartalmaz a szem körül alkalmazva segít azt hidratálni.

6. Gyengéd szemkörnyék ápoló

Az uborka levét a szemkörnyék ápolására is lehet használni. Finoman tisztítja és javítja a szem körüli bőr megjelenését. Az uborkalé segít feltölteni a bőrt tápanyagokkal és vitaminokkal, eltávolítani a szabad gyököket és hidratálni a szemhéjakat.

7. Hűti és megnyugtatja a fáradt szemeket

Segít megnyugtatni az irritált szemhéjakat és a gyulladásban lévő szemet, ha közvetlenül hűs uborkaszeleteket helyezel a szemedre. Tanulmányok kimutatták, hogy az uborka magjának is vannak hűsítő tulajdonságai és segít enyhíteni a szemirritációt.

8. Segít megelőzni a káros UV sugárzás okozta károkat

Az uborka még a napsütés káros hatásaitól is képes megvédeni a bőrt. Bár a bőrnek szüksége van a napfényre, hogy segítsen előállítani a szükséges D-vitamin mennyiségét a szervezetben, a túl sok nap a korai bőröregedéshez, a szem körüli ráncokhoz és a leégéshez vezethet.

9. Gyorsabb sebgyógyulás

Az uborka használatának másik módja a sebek gyógyítása vagy a bőr károsodásának javítása. Lehetnek pattanásokról, kiütésekről vagy más csúnya szem körüli foltokról. Az uborka potenciális pattanás ellenes hatással bír, segít eltávolítani a bőr elszíneződését és a bőrön megjelenő foltokat.

10. Csökkenti a szemirritációt

A szem irritációjára jó megoldás, ha uborka lével áztatod a szemhéjadat, így megszabadulhatsz a vörös szemhéjaktól, viszketéstől és duzzanatoktól. Számos oka lehet a szemhéjak irritációjának, de az uborka segít ezek gyors orvoslásában.

Hirdetés

You may also like