Te is kedveled a kókuszos desszerteket? Akkor íme egy ellenállhatatlan tepsis Raffaello szelet recept, amely minden alkalomra jó választás lehet!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg kristálycukor
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
- 6 tojássárgája
- 1 csomag Dr. Oetker tejszínes pudingpor
- 4 dl tej
- 25- 30 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Elkészítés:
Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, de még mielőtt teljesen megkeményedik folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot.
A lisztet a kókuszreszelékkel keverjük össze, majd ezt a keveréket adjuk hozzá a felvert habhoz, de ügyeljünk arra, hogy a hab ne törjön össze, éppen ezért csak óvatosan forgassuk bele.
A tésztát egy kivajazott és lisztezett körülbelül 20×30-as méretű tepsibe tegyük bele és egy bevizezett kés segítségével egyengessük el.
Előmelegített sütőben, 170 fokon 20 percig süssük a tésztát.
A tojássárgáját a pudingporral, 1 deciliter tejjel és a fele cukorral keverjük simára.
Hirdetés
A többit a forrásban lévő tejhez öntjük és kevergetve pár percig alatt főzzük sűrűre.
A margarint először magában, majd pedig a cukorral együtt keverjük habosra.
A már kihűlt pudingot kanalanként dolgozzuk bele a habos margarinba, majd kenjük rá a már kihűlt tésztára.
A legvégén koronázzuk meg ezt a desszertet kókuszreszelékkel.
Alexandra Wagensommer receptje alapján.