Valami könnyen és villámgyorsan elkészíthető finomságra vágysz? Íme egy Madeleine keksz recept, amely mindössze 15 perc alatt el is készül, és tökéletes harapnivaló!
Hirdetés
Hozzávalók:
- 120 g liszt
- 2 db tojás
- 80 g cukor
- 90 g vaj
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
Robotgép segítségével keverjük össze az olvasztott, kihűtött vajat, a tojást és a cukrot.
Adjuk hozzá a lisztet és a citromlevet, majd dolgozzuk össze.
A Madeline formát kenjük ki vajjal, szórjuk meg liszttel majd egy kiskanállal adagoljuk bele a keksz tésztáját.
Hirdetés
190-200 fokos sütőben 12-15 perc alatt készre sülnek a kekszek.
Ha megsültek, hűtsük ki őket, majd azt követően vegyük ki a formából.
Porcukorral megszórva tálalhatjuk.
Bármilyen formában elkészíthető ez a keksz!