Ha úgy érzed, hogy a készülődés szele már megcsapott és ideje egy kis karácsonyi hangulatot csempészni a mindennapokba, akkor van számodra egy jó süti tippünk. Bár nem garantáljuk, hogy kitart az ünnepekig, de gyakorlásra és hangolódásra mindenképpen alkalmas. Dobd fel vele a karácsonyi terítéket vagy tedd díszdobozba és ajándékozd meg vele szeretteidet.
Mikre lesz szükséged?
(Nagyjából 30 db kekszet kapsz ezekkel a mennyiségekkel.)
  Hirdetés
  
  
  
Tésztához:
- 40 g fehér liszt
 - 200 g darált mandula
 - 100 g étcsokoládé
 - 200 g cukor
 - 2 tojásfehérje
 - 1 csipet őrölt szerecsendió
 - 1 teáskanál fahéj (opcionális)
 - 1 teáskanál vanília aroma
 - 1 csipet só
 
Mázhoz:
- 1 tojásfehérje
 - 10 dkg porcukor
 - 1 csipet só
 
Így készítsd:
Tészta:
Hirdetés
- Keverd össze egy tálban a száraz hozzávalókat.
 - A tojásfehérjét egy másik tálban egy csipet sóval verd kemény habbá elektromos habverővel.
 - A száraz keverékbe forgasd bele a tojásfehérje habot és jól keverd el.
 - A csokit törd fel kisebb darabokra és vízgőz fölött olvaszd meg. Ha kész, ezt és a vaníliát is add hozzá a keverékhez.
 - A tésztát egy lisztezett deszkán nyújtsd ki úgy, hogy nagyjából 0,5 cm vastag legyen.
 - Ezután kiszúró formákkal szaggass belőle különféle formákat.
 - Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezd el a formákat úgy, hogy közöttük hagyj elég helyet a növekedéshez. Így hagyd 1-2 óráig pihenni.
 - Előmelegített sütőben, 180°C-on nagyjából 10 perc alatt kész is van. Érdemes figyelni, nehogy megégjenek!
 
Máz:
- Ha házilag készült mázat szeretnél használni, verd fel a tojásfehérjét 1 csipet sóval kemény habbá.
 - Add hozzá a porcukrot és keverd el jól, hogy sűrű masszát kapj.
 - Ezzel már kenheted is a kihűlt sütiket.
 
Tipp: használhatsz színes cukormázat és dekorcukrot is a mókásabb formákért!

