A tartár mártás minden étterem és konyha különlegessége, ugyanis szinte bármilyen húshoz, húsos ételhez fogyaszthatjuk, mennyei ízt varázsol nekik.
Az alábbi különleges tartár mártás recept annyira népszerű lett szerte a világon, hogy aki egyszer megkóstolja, garantáltan ezt kívánja majd mindenhez!
Hozzávalók:
- 2 tojássárgája
- 1 tk. olívaolaj
- 1 ek. finomra vágott hagyma
- 50 g kovászos uborka
- 1 ek. mustár
- 120 g tejszín
- 1/2 citrom
- kapor, só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Főzzük meg a tojásokat és tegyük egy külön tálba a sárgájukat, majd adjuk hozzá a mustárt és folyamatos kevergetés mellett az olívaolajat is.
Reszeljünk hozzá uborkát (eltérhetünk a fent megadott mennyiségtől, akár ki is hagyhatjuk) és adjuk hozzá a többi kimaradt hozzávalót is.
Alaposan kavarjuk össze és kész is!