Nincs kedved pepecselni, hanem egy egyszerűen és gyorsan összedobható ételt szeretnél elkészíteni? Most egy olyan receptet hoztunk, amely könnyű, de annál gusztább látvány. Hidegen is fogyaszthatjuk, ezért tökéletes előételnek.
Hirdetés
Hirdetés
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 550 g darált marha, vagy sertéshús
- 50 g kenyér tejbe áztatva, vagy 50 g zsemlemorzsa
- 150 g sajt
- 80 g parmezán
- 2 tojás
- 3 padlizsán, vagy cukkini
- petrezselyemzöld
- só
- bors, ízlés szerint.
Elkészítés:
- Tegyük bele egy tálba a darált húst, parmezánt, tojásokat, és a kinyomkodott kenyeret, majd fűszerezzük és dolgozzuk össze.
- Mossuk meg padlizsánt, vagy cukkinit, és hámozzuk meg, majd vágjuk fel hosszú csíkokra.
- A csíkokat grillsütőben vagy serpenyőben mindkét oldalán, 1-1 percig süssük, majd hagyjuk hűlni. Terítsünk sütőpapírt az asztalra, és a csíkokra tegyük rá a húst.
- Szeleteljük fel a sajtot, és helyezzük rá a hús tetejére, úgy hogy az egész tetejét befedje. A sütőpapír segítségével tekerjük fel, hogy egy rudat kapjunk.
- Helyezzük bele a tepsibe, majd 180 fokon süssük 30 perc alatt készre.