Home Tuti receptek Zseniális! Így készíts mennyei házi kenyeret a serpenyőben pillanatok alatt!

Zseniális! Így készíts mennyei házi kenyeret a serpenyőben pillanatok alatt!

by Zsani

Emlékszel még amikor nagymamád az asztalra tette a frissen sült házi kenyeret? Illata belengte a házat, és különös melegséggel töltötte be. Te is el tudod készíteni!

Nem mindenki tudja a jó házikenyér receptjét, de mi most megmutatjuk!

Hozzávalók:

  • 3 csésze liszt
  • 1 pohár meleg víz
  • 1 csomag élesztő
  • ½ evőkanál sütőpor
  • ½ egy evőkanálnyi növényi olaj
  • ½ evőkanál só
  • Egy kis extra-szűz olívaolaj
  • 2 csésze liszt (opcionális)

Elkészítés:

  • Keverjük össze a lisztet, vizet és az élesztőt egy nagy tálban, amíg homogén masszává nem válik.
  • Hagyjuk 15 percig állni, amíg nem keletkeznek buborékok a felszínén.
  • Adjuk hozzá az olajat, és még 2 csésze lisztet, gyúrjuk 10 percig. Hagyjuk a keveréket állni 2 óráig, ameddig a tészta nem dagad a kétszeresére.
  • Ha már a tészta kész vágjuk el 8 egyenlő részre, kezdjük el formára dagasztani.
  • Fedjük le sütőpapíron, hagyjuk állni 30 perci.
  • Fél óra múlva nyújtsuk el a tésztát, kb 12 cm vastagságú, és 5 cm átmérőjűek legyenek.
  • Melegítsünk egy kis olívaolajat egy serpenyőben, és tegyük bele a tésztákat. Süssük 2 percig oldalanként.
  • Ha inkább sütőbe szeretné sütni, akkor kizsírozott tepsibe tegyük be, majd 10 percig 240°-on süssük meg.

Amellett, hogy ízletes, a házi kenyér nagyon tápláló is. Díszítsük sajttal, olívabogyóval, paradicsommal, tojással, gombával vagy bármi más ínyencséggel!

Jó étvágyat hozzá!

 

Hirdetés

You may also like