Home Tuti receptek Titkos kukorica főzési technika, amit minden háziasszonynak ismernie kell!

Titkos kukorica főzési technika, amit minden háziasszonynak ismernie kell!

by Zsani

A nyár egyik legkedveltebb csemegéje a kukorica. Nagyon egészséges, emellett egyszerűen elkészíthető. Sokan azonban nem tudják hogyan kell jól elkészíteni.

 

Van egy nagyon egyszerű technika, amely segít elkészíteni egy nagyon ízletes kukoricát. Az egyik titka az, hogy gyorsan kell főzni a kukoricát. A másik, hogy nem szabad sokáig a forró vízben hagyni miután elkészült. Olyan kukoricát érdemes választani, amelyek nem kemények, de nem is éretlenek.

Hogyan kell elkészíteni a kukoricát?

 

Hozzávalók:

  • friss kukorica
  • vaj
  • só és bors

Módszer:

 

Az első lépés, hogy válasszon egy nagyobb fazekat, akkorát amekkorát a megfőzendő kukoricák mennyisége megkíván. Vágja le a csövek mindkét végét kb. ujjnyi vastagságban. A zsenge levelekkel együtt a kukoricákat szépen egymás mellé helyezve tegye a gyöngyöző vízbe. Tegye rá a fazékra a fedőt, és meglátja 4-5 perc múlva a víz elkezd forrni. Körülbelül 15-20 percig főzze.

Egy másik trükk, hogy adjon a kukorica vizéhez egy kevés cukrot, mert így jobb lesz az íze. Ha túl sok sót tennénk a vízbe, akkor az csak erősítené a kukoricát. Az elkészítési idő személytől függően változhat, de minimum 10 percig kell főzni.

Rendkívül finom a főtt kukorica a borssal megszórva, sózva, és megkoronázva egy kis vajjal.

Hirdetés

You may also like