Home Egészség & életmódEgészség Te milyen cipőt veszel fel leggyakrabban? Erről neked is tudnod kell!

Te milyen cipőt veszel fel leggyakrabban? Erről neked is tudnod kell!

by Judith

Ajánljuk, hogy alaposan vizsgáld meg a cipődet és csak a legkényelmesebbet vedd meg mostantól! Az Amerikai Ortopédusok Egyesülete azt javasolja, hogy figyelmesen ellenőrizzük cipőnk talpbélésének kopását.

Ha megtudjuk, hogy a cipőnk mely része használódik el a legjobban, elkerülhetjük, hogy legközelebb a nem megfelelő párt válasszuk ki magunknak.

  1. Lábujj nyomok a talpbetéten

Ha elég szerencsés vagy, a lábujjnyomok azt jelzik, hogy a cipőd túl kicsi, szóval érdemes jobb gondját viselni a lábaidnak. Rosszabb esetben görbült ujjak okozzák. Ebben az esetben javasoljuk, hogy látogass meg egy szakorvost.

  1. Kiboltosulás a cipő nagylábujj részénél

Ha ezt csak egyik cipődnél látod, az azt jelenti, hogy a cipőd túl szoros. Azonban, ha ez gyakori dolog, akkor valószínűleg bőrkeményedés van a lábujjadon.

  1. Kiboltosulás a talpbélés elülső részén

Ez annak a jele, hogy túl régóta hordasz magassarkút. Ha nem tudsz teljesen lemondani róla egy időre, legalább váltsd ki egy sokkal kényelmesebb típusra.

  1. Kiboltosulás a talpbélés külső részén

Feltehetően dongalábú vagy. Kezdj el ortopéd cipőt hordani.

  1. Kiboltosulás a talpbélés belső oldalán

Hadd tippeljek, sokat botladozol? Ha ez így van, akkor meg kellen próbálnod ortopéd cipőt hordani vagy talpbetétet használni.

  1. Kiboltosulás a talpbélésen, az elülső talppárnán

Az Achilles inad állandó feszülésben van, ezért érdemes volna felhagynod a lapos talpú cipőkkel és inkább valamilyen kisebb sarokra váltani.

Ezek a tippek segítenek kideríteni a problémád okát és megszabadulni tőlük örökre. Vigyázz a lábaidra, hogy sokáig egészségesek és szépek maradhassanak!

Hirdetés

You may also like