Ha szereted a palacsintát, akkor ezt a receptet neked is meg kell kóstolnod, annyira finom ez a sütőben sült, liszt nélküli palacsinta, hogy odáig leszel érte.
Hozzávalók:
- 5 evőkanál étkezési keményítő
- tejföl (porcukorral édesítve tetszés szerint)
- 6 tojás
- 350 g tehéntúró
- 500 ml tej
- 1 csomag vaj (vízgőz fölött felolvasztva)
- cukor
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítés:
Keverjük össze az 5 db tojást a cukorral és addig kavargassuk folyamatosan, amíg csomómentes masszát nem kapunk belőle.
Utána keverjük hozzá az olajat és a tejet is, majd hagyjuk állni szobahőmérsékleten 30 percet.
Olajozzunk ki egy serpenyőt, majd süssük ki a palacsintákat a szokásos módon.
Töltés:
Az általunk választott töltelékkel töltsük meg a palacsinta lapokat, majd tekerjük fel őket.
Tegyük bele egy vajjal kikent tepsibe, a tetejét pedig kenjük meg olvasztott vajjal és az édes tejföllel.
180 fokon süssük 15 percig és kész is!