Home Csináld magad Öntöttél már ecetet a wc tartályba? Ha még nem, akkor itt az ideje!

Öntöttél már ecetet a wc tartályba? Ha még nem, akkor itt az ideje!

by Krisztina

Az ecet az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvend főleg a háziasszonyok körében, akik szeretik a rendet és a tisztaságot.

Sok háziasszony küzd az állandó vízkövesedéssel, a lerakódásokkal, fürdőszobai foltokkal. Annak ellenére, hogy megvesszük a legdrágább, csodákat ígérő tisztítószereket, gyakran mégsem tudunk megszabadulni maradéktalanul a fürdőszobai szennyeződésektől. Próbáljuk ki az ecetet: környezetbarát, olcsó és hatékony!

Az alábbiakban néhány fürdőszobai praktikát mutatunk, melyek segítségével könnyen megszabadulhatunk a szennyeződésektől, bacilusoktól, foltoktól.

1. A fürdőszobai tükröt könnyen megtisztíthatjuk, ha 3 tasak fekete teából készült főzettel spricceljük be, és utána egy újságpapírral végigtöröljük.

2. A penészes lerakódástól könnyen megszabadulhatunk, ha fele-fele arányban folyékony szappant, és ecetet keverünk el, majd egy szivacs segítségével átdörzsöljük a problémás területet.

3. A csapokat, inox felületeket egy fél citrommal dörzsöljük át, majd tegyünk rá egy törölközőt, öntsünk rá ecetet, és hagyjuk állni fél órán keresztül. Ezután egy régi fogkefével dörzsöljük le, és újra csillogni fognak.

4. A fogkrém maradékot a fogkefe tartó pohárról könnyedén eltávolíthatjuk, ha betesszük a mosogatógépbe a többi edény közé. Még egy kis ecetet is használhatunk ráadásul.

5. A vécétartályba töltsünk ecetet, majd a vécé egész felületét spricceljük be egy kevés ecettel. A belső pereme alá tömjünk ecettel átitatott vécépapír darabokat. Hagyjuk állni néhány percet, közben a vécékefével mossuk ki a vécét. Ezután távolítsuk el a vécépapírokat, egy fogkefével dörzsöljük ki a peremrészről a penészedést, és a vécékefe tartóba is töltsünk ecetet.

6. A mosógép ajtónál levő gumitömítés is megpenészedhet, ha nem tisztítjuk rendszeresen. Itassuk ki, vagy szívjuk ki az ott felgyülemlett vizet, és töröljük át egy ecetes ronggyal, majd hagyjuk nyitva, míg teljesen kiszárad.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .