Home Tuti receptek Napokig friss marad ez a sajtos kenyér: nem kell dagasztani és fele annyiba sem kerül!

Napokig friss marad ez a sajtos kenyér: nem kell dagasztani és fele annyiba sem kerül!

by Krisztina

Ha van kedvünk, és szeretnénk kipróbálni valami kenyeres újdonságot-finomságot, akkor itt van egy csodás recept. A sajtos kenyér receptje.

Hozzávalók:

  • 400 ml víz
  • 400 g liszt
  • 300 g kemény sajt
  • 11 g szárított élesztő
  • 1 kiskanál só
  • ½ kiskanál cukor

Elkészítés:

100 ml langyos vízbe oldjuk fel az élesztőt. Ha elkezdett habzani, használatra kész az élesztő.

Egy nagy edénybe tegyünk bele 300 ml vizet, öntsük bele ebbe az élesztős vizet, a sót, a cukrot gyúrjuk össze és pihentessük 40 percet egy meleg sarokban.

Ezután adjuk hozzá a maradék lisztet, keverjük bele egy villával, és utána hagyjuk még 45 percig pihenni.

Reszeljük le a sajtot, keverjük bele a tésztába, majd az egészet helyezzük bele egy kiolajozott tepsibe, és 30 percig még hagyjuk állni. A kenyerünk ennyi idő alatt szépen meg kell keljen.

200 Celsius fokra előmelegített sütőben 40–45 perc süssük meg aranybarnára a kenyerünket.

Hirdetés

You may also like