Ha van kedvünk, és szeretnénk kipróbálni valami kenyeres újdonságot-finomságot, akkor itt van egy csodás recept. A sajtos kenyér receptje.
Hozzávalók:
- 400 ml víz
- 400 g liszt
- 300 g kemény sajt
- 11 g szárított élesztő
- 1 kiskanál só
- ½ kiskanál cukor
Elkészítés:
100 ml langyos vízbe oldjuk fel az élesztőt. Ha elkezdett habzani, használatra kész az élesztő.
Egy nagy edénybe tegyünk bele 300 ml vizet, öntsük bele ebbe az élesztős vizet, a sót, a cukrot gyúrjuk össze és pihentessük 40 percet egy meleg sarokban.
Ezután adjuk hozzá a maradék lisztet, keverjük bele egy villával, és utána hagyjuk még 45 percig pihenni.
Reszeljük le a sajtot, keverjük bele a tésztába, majd az egészet helyezzük bele egy kiolajozott tepsibe, és 30 percig még hagyjuk állni. A kenyerünk ennyi idő alatt szépen meg kell keljen.
200 Celsius fokra előmelegített sütőben 40–45 perc süssük meg aranybarnára a kenyerünket.