Home Tuti receptek Mióta így készítem a sárgabaracklekvárt, pillanatok alatt kész és egymás után fogynak az üvegek!

Mióta így készítem a sárgabaracklekvárt, pillanatok alatt kész és egymás után fogynak az üvegek!

by Zsani

A sárgabarack és a belőle készült lekvár az egyik legnagyobb kedvenc. Van egy bevált receptem, amely alapján mindig ízletes lekvárt tudok készíteni.

 

Hozzávalók:

 

  • 1 kg sárgabarack
  • 50 dkg cukor
  • 1 csomag 24g-os zselésítő

Elkészítés:

 

Tisztítsuk meg a barackot, majd szórjuk rá a zselésítőt.

Pépesítsük botmixerrel, majd főzzük fel.

A felforrás után főzzük 5 percig, és adagoljuk hozzá a cukrot.

A cukorral együtt még 10 percig főzzük.

Közben szedegessük le a habját, majd pedig még forrón tegyük bele az üvegekbe.

Az elkészült lekvár tetejére tegyünk egy evőkanál 80%-os rumot.

Zárjuk le az üvegeket, majd tegyük dunsztba őket.

Hirdetés

You may also like