Home Egészség & életmód Mi az, ami igazán fontos az életben?

Mi az, ami igazán fontos az életben?

by Brigitta

A mai világban nagyon fontos a pénz, munka, karrier. A fogyasztói társadalom arra ösztönöz, hogy minél többet keressünk, amiből mindenféle felesleges dolgot megvehetünk, amitől “boldogak” leszünk. Az alábbi néhány gondolat megmutatja mi is fontos az életben igazán:

Szeretet – „Fájó úgy szeretned valakit, hogy az nem viszonozza az érzelmeidet. Viszont sokkal fájóbb az, hogy úgy kell szeretned őt, hogy nem kapsz erőre bevallani neki, amit iránta érzel.”

Szomorúság – „Szomorú az életben az, amikor találsz valakit, aki nagyon sokat jelent számodra, aki a mindened, aztán a végén kiderül, mégsem ő az igazi és hagynod kell őt elmenni.”

Barátság – „Az igaz barát az, aki mellé leülhetsz egy hintában a verandán anélkül, hogy szólnátok egymáshoz egy szót is. De amikor felálltok és továbbmentek, az az érzésetek támad, ez volt életetek legjobb beszélgetése.”

Értékeld amid van – „Sosem tudod értékelni igazán azt, amid van, csakis akkor, amikor elveszítetted. De hiányt is csak akkor érezhetsz valami után, mikor az felbukkant az életedben. Előtte nem.”

Az idő relatív – „Elég egy perc, hogy elrabolja valaki a szíved, elég egy óra, hogy felkeltse az érdeklődésed és elég egy nap, hogy megszeresd. Azonban egy élet sem elég ahhoz, hogy őt elfelejtsd.”

A boldogságot keresd – „Ne keresd a szépet, mert az sokszor átver téged. Ne vágyj a gazdagságra, mert az is mulandó. Inkább keress egy olyan személyt, aki mosolyt csal az arcodra, mert egy mosoly elég ahhoz, hogy a legszürkébb napod is felragyogjon.”

Élj az álmaidnak – „Álmodd azt, amit álmodni szeretnél. Menj el oda, ahová menni szeretnél. És légy az, aki lenni szeretnél. Mert egy életed van és egy lehetőséged arra, hogy véghezvigyél mindent, amit elterveztél.”

Mutass példát – A szeretet egy mosollyal kezdődik, egy csókkal növekszik és egy könnycseppel végződik. Amikor megszülettél, mindenki mosolygott, te pedig sírtál. Úgy éld az életed, hogy annak utolsó percében te légy az, aki mosolyog és a körülötted lévők sírnak.”

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .