Egy könnyed és egyszerűen elkészíthető hideg desszertre vágysz? Íme egy extra habos mikróban elkészíthető madártej recept, amely garantáltan nagy sikert fog aratni!
Ez a recept arra a problémára kínál megoldást, hogy a hab ne essen össze!
Hozzávalók:
- 1.4 l tej
- 4-5 db tojás
- 5-6 evőkanál cukor ízlés szerint (de készülhet édesítőszerrel is)
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor ( ez kihagyható, de akkor használjunk több tojást. 2 dl tejhez 1 db tojás szükséges)
Elkészítés:
Keverjük sima állagúra a tojások sárgáját 4 kanál a cukorral, 2 csomag vaníliás cukorral, pudingporral és 1 deciliter tejjel.
A maradék tejet tegyük fel a tűzhelyre, azonban ügyeljünk arra, hogy mielőtt felforrna vegyük takarékra a lángot, majd pár kanállal keverjünk belőle a tojásos masszához.
Ezután a tojásos masszát lassú tűzön, kevergetve, adagoljuk hozzá a tejhez, hogy kissé besűrűsödjön.
Mielőtt felforrna, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Verjünk kemény habbá a tojások fehérjét 1 kanál cukorral, 1 vaníliás cukorral.
Egy lapos tányért vízzel öblítsünk ki, ugyanis erre kell formálni a habot.
Ügyeljünk arra, hogy ne tegyük őket túl szorosan egymáshoz, hiszen még nőni fognak.
Ezután helyezzük be a mikróba, mindössze 1 perc alatt, magas fokozaton a saját gőzében megfő a hab.
A lehűtött madártejet kavarjuk át, majd töltsük tetszés szerint kis tálkákba, majd koronázzuk meg a habbal.
Gazdagné Djinisinka Margit receptje alapján.