Home Tuti receptek Madártej sok-sok habbal – itt a mikrós változat, amit nem lehet elrontani!

Madártej sok-sok habbal – itt a mikrós változat, amit nem lehet elrontani!

by Zsani

Egy könnyed és egyszerűen elkészíthető hideg desszertre vágysz? Íme egy extra habos mikróban elkészíthető madártej recept, amely garantáltan nagy sikert fog aratni!

Ez a recept arra a problémára kínál megoldást, hogy a hab ne essen össze!

Hozzávalók:

  • 1.4 l tej
  • 4-5 db tojás
  • 5-6 evőkanál cukor ízlés szerint (de készülhet édesítőszerrel is)
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor ( ez kihagyható, de akkor használjunk több tojást. 2 dl tejhez 1 db tojás szükséges)

Elkészítés:

Keverjük sima állagúra a tojások sárgáját 4 kanál a cukorral, 2 csomag vaníliás cukorral, pudingporral és 1 deciliter tejjel.

A maradék tejet tegyük fel a tűzhelyre, azonban ügyeljünk arra, hogy mielőtt felforrna vegyük takarékra a lángot, majd pár kanállal keverjünk belőle a tojásos masszához.

Ezután a tojásos masszát lassú tűzön, kevergetve, adagoljuk hozzá a tejhez, hogy kissé besűrűsödjön.

Mielőtt felforrna, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Verjünk kemény habbá a tojások fehérjét 1 kanál cukorral, 1 vaníliás cukorral.

Egy lapos tányért vízzel öblítsünk ki, ugyanis erre kell formálni a habot.

Ügyeljünk arra, hogy ne tegyük őket túl szorosan egymáshoz, hiszen még nőni fognak.

Ezután helyezzük be a mikróba, mindössze 1 perc alatt, magas fokozaton a saját gőzében megfő a hab.

A lehűtött madártejet kavarjuk át, majd töltsük tetszés szerint kis tálkákba, majd koronázzuk meg a habbal.

Gazdagné Djinisinka Margit‎ receptje alapján.

Hirdetés

You may also like