Home Tuti receptek Ma először sütöttem házi kenyeret! Máskor mindig rám szárad a bolti, most szinte azonnal elfogyott az egész!

Ma először sütöttem házi kenyeret! Máskor mindig rám szárad a bolti, most szinte azonnal elfogyott az egész!

by Zsani

Nincs is finomabb a házilag elkészített friss kenyérnél. Íme egy házi kenyér recept, amely olyan, mintha a nagymama kemencéjében sült volna!

Hozzávalók:

  • 70 dkg finomliszt
  • 1 csomag (7 g) szárított élesztő (friss élesztőt is lehet használni)
  • 1 csipet cukor
  • 2 kávéskanál só
  • 3.5-4 dl víz (amennyit a liszt felvesz)
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

  • Dagasszuk be a tésztát, 10 percig kelesszük, majd gyúrjuk át.
  • Ha átgyúrtuk, kelesszük 20 perci.
  • Formázzuk meg, majd ismét kelesszük egy kacsasütőben 30 percig, ameddig  a sütő nem melegszik fel 230 fokra.
  • Fedővel együtt süssük 15-20 percig, majd 200 fokon fedő nélkül 35 percig.
  • Sütés előtt és sütés után is permetezzük le vízzel.
  • Süthetjük jénaiban vagy fedeles lábasban, esetleg tepsiben is, azonban a gőzösítés nagyon fontos.

Erzsó Tajtiné receptje alapján.

Íme egy videó, amely segít az elkészítésben, igaz nem ezzel az arányokkal dolgozik, de a lépések megegyeznek:

Hirdetés

You may also like