Home Tuti receptek Lusták töltött káposztája: pillanatok alatt kész és jobb íze van, mint a töltötteknek!

Lusták töltött káposztája: pillanatok alatt kész és jobb íze van, mint a töltötteknek!

by Zsani

Az egész család szereti a töltött káposztát, ezért mikor megláttam ezt a receptet, rögtön ki akartam próbálni. A finom ízével és a könnyű elkészítési módjával annyira elnyerte a tetszésünket, hogy a hétvégi ebédek folyamán mindig ott a helye.

 

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús
  • 200 g rizs
  • 1 hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 kg fejes káposzta
  • 200 g tejföl
  • 250 ml paradicsomlé, vagy paradicsompüré vízzel elkeverve
  • bors

Elkészítés:

  • A hozzávalókat készítsük elő.
  • A káposzta külső leveleit szedd le, vágd ki a torzsáját és főzd néhány percig sós vízben a megmaradt leveleket, amíg puhák lesznek.
  • Vegyél elő egy kuglóf formát és a megfőtt káposztaleveket tedd bele, igazítsd el őket, hogy mindenhová egyenletesen jusson.
  • A megmaradt leveleket tedd félre.
  • A hagymát és a répát vágd apróra, öntsd hozzá a paradicsomlevet, vagy a vízzel felhígított paradicsompürét és főzd 5 percig.
  • A rizst kevés sós vízbe főzd félpuhára, majd szűrd le és hagyd egy kicsit hűlni.
  • A darált húst, a párolt zöldségeket, a tejfölt és a félig megfőzött rizst keverd össze. Fűszerezd, egy szaftos keveréket kapsz, ettől ne remélj meg, ilyennek kell lennie.
  • A tölteléket tedd a káposztalevelekre. A kilógó leveleket hajtogasd rá. A félretett káposztalevelekkel fedd be.
  • 180 fokos sütőben süsd 1 órán keresztül.
  • Melegen tálaljuk, tejföllel.

Jó étvágyat!

Forrás

Hirdetés

You may also like