Home Tuti receptek Liszt nélküli házi kenyér, ami napokig friss marad! Íme a recept!

Liszt nélküli házi kenyér, ami napokig friss marad! Íme a recept!

by Krisztina

Tudjuk, a kenyér alapanyaga a liszt, de vannak akik valamilyen okból nem fogyaszthatnak lisztet. Például lisztérzékenyek, vagy fogyókúráznak, vagy csak egyszerűen egészségesebben akarnak élni. Csak ajánlani tudjuk ezt a finom, és egészséges kenyeret!

Nem mondjuk azt, hogy teljesen mellőzni kell a kenyeret, de néha ajánlott egy otthon készített, egészségesebb változatát is kipróbálni.

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 90 gramm szezámmag
  • 90 gramm napraoforgómag
  • 90 gramm dió
  • 90 gramm tökmag
  • 90 gramm lenmag
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • 100 ml víz
  • egy csipet só

Elkészítés:

A tojások fehérjéhez adjuk hozzá a sót, és verjük kemény habbá. Ezután adjuk hozzá a vizet, és a szódabikarbónát. A magokat őröljük meg, hogy lisztszerű állaguk legyen, majd adjuk hozzá a tojásfehérjés keverékhez. Tegyük a masszát egy sütőpapírral bélelt formába, és 180 fokon süssük 50 percig.

Nagyon egyszerű elkészíteni, és rendkívül ízletes!
Az alábbi videóban láthatjuk pontosan, hogy mit is kell csinálni.

Hirdetés

You may also like