Tudjuk, a kenyér alapanyaga a liszt, de vannak akik valamilyen okból nem fogyaszthatnak lisztet. Például lisztérzékenyek, vagy fogyókúráznak, vagy csak egyszerűen egészségesebben akarnak élni. Csak ajánlani tudjuk ezt a finom, és egészséges kenyeret!
Nem mondjuk azt, hogy teljesen mellőzni kell a kenyeret, de néha ajánlott egy otthon készített, egészségesebb változatát is kipróbálni.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 90 gramm szezámmag
- 90 gramm napraoforgómag
- 90 gramm dió
- 90 gramm tökmag
- 90 gramm lenmag
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- 100 ml víz
- egy csipet só
Elkészítés:
A tojások fehérjéhez adjuk hozzá a sót, és verjük kemény habbá. Ezután adjuk hozzá a vizet, és a szódabikarbónát. A magokat őröljük meg, hogy lisztszerű állaguk legyen, majd adjuk hozzá a tojásfehérjés keverékhez. Tegyük a masszát egy sütőpapírral bélelt formába, és 180 fokon süssük 50 percig.
Nagyon egyszerű elkészíteni, és rendkívül ízletes!
Az alábbi videóban láthatjuk pontosan, hogy mit is kell csinálni.