A sütés nélküli sütemények nyáron nagyobb népszerűségnek örvendenek. Íme egy mennyei, krémes és könnyed sütés nélküli desszert.
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 20 dkg oreo keksz
- 5 dkg vaj
A krémhez:
- 30 dkg natúr krémsajt
- 18 dkg porcukor
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliakrém
- 4 dl tej
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
- Törjük össze a kekszeket, majd a háromnegyedét keverjük össze a vajjal.
- Ha ezzel megvagyunk simítsuk bele a tortaforma aljába.
- Keverjük habosra a vaníliakrémet a tejjel, a csomagolásán lévő utasításokat követve.
- A porcukrot és a krémsajtot keverjük össze, majd adjuk hozzá a vaníliakrémhez, és bolondítsuk meg a vaníliakivonattal.
- A habtejszínt verjük fel és óvatosan adjuk hozzá a krémhez.
- Az elkészült krémet adagoljuk rá a kekszes alapra, majd egyenletesen oszlassuk el rajta.
- A megmaradt kekszmorzsát szórjuk rá a tetejére.
- Legalább két órán keresztül pihentessük a hűtőben.