Home Csináld magad Kincsesláda házilag, jégkrémes pálcikákból!

Kincsesláda házilag, jégkrémes pálcikákból!

by Krisztina

Te is mindig kidobod a jégkrémes pálcikákat, mert úgy gondolod, hogy semmire nem jók? Pedig egy kis kreativitással rengeteg mindenre fel lehet használni. Például, ha van gyerkőc a családban, rögtön készíthetünk is neki egy külön bejáratú színes kincsesládát!

A jégkrémes pálcikákkal egyszerűen lehet bánni, nem igényelnek bonyolult munkálatokat, és remek alapanyagok. Ahol van gyerek, ott nagy valószínűséggel sok jégkrém is elfogy, hiszen a csöppségeknek ki tudna nemet mondani egy meleg nyári napon? A jégkrémet így is-úgyis kikönyörgi, ne ringassuk magunkat abba a hitbe, hogy van választásunk.

Ha eddig a jégkrémezések során megmaradt pálcikákat kidobtuk, többé ne tegyük!

A pálcikákból ugyanis rengeteg dolgot lehet építeni, többek között például egy színes, csalogató kincsesládát, vagy titokdobozt.

szines-jegkremes-palcikak

Amire szükségünk lesz:

  • Pillanatragasztó
  • Vízfesték, tempera
  • Jégkrémes pálcikák

Nincs más dolgunk, mint befesteni őket különbözőm színűekre. Ezt tehetjük klasszikus vízfestékkel is, de tartósabb eredményt érhetünk el temperával.

Hagyjuk a pálcikákat száradni, majd ha ez megtörtént, akkor jöhet a munka kreatív része. Egy titokdobozt, vagy kincsesládát állíthatunk össze a pálcikákból. A dolog nem bonyolult: a pálcikákat – mint építőelemeket – egymásra építve és ragasztva érjük el, hogy egy dobozt kapjunk végeredményként.

kincseslada-hazilag

Ha ezzel készen vagyunk, nem árt, ha néhány percre hagyjuk, hogy megkössön az összes ragasztó a doboz réseiben, a pálcikák között. A gyerkőc nagyon fog örülni a dobozkának, amit akár ajándékként is odaadhatunk neki!

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .