Home Tuti receptek Így készíts joghurtos gyümölcstortát őzgerincben! Sütés nélkül készül és felfrissít a nagy melegben!

Így készíts joghurtos gyümölcstortát őzgerincben! Sütés nélkül készül és felfrissít a nagy melegben!

by Krisztina

Káprázatos nyári sütemény, ami fenségesen finom, nagyon gyümölcsös és még sütni sem kell!

Hozzávalók:

  • 3 dl görög joghurt
  • 20 g zselatin
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg mascarpone
  • 25 dkg piros gyümölcs (málna, szeder, ribizli)
  • 14 db babapiskóta

Elkészítése:

A joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a gyümölcsök háromnegyedét. A zselatint az előírás szerint kevés vízben feloldjuk és a krémhez keverjük. A mascarponét a porcukorral kikeverjük, és a krémhez adjuk. Egy őzgerinc formát kibélelünk fóliával és beletesszük a babapiskótákat.

A krémet belekanalazzuk és elsimítjuk. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy a krém megdermedjen. Amikor már szilárd, a fóliával együtt kiemeljük a formából. A tetejére halmozzuk a megmaradt gyümölcsöket és szeletelhetjük is.

Forrás

Hirdetés

You may also like