A karamellt szinte mindenki kedveli, ma már egyre többféle formában megtalálhatjuk az ételeken, az édességek között, valamint a desszerteken is.
Mit szólnál hozzá, ha megtanulnál 10 perc alatt olyan isteni házi karamellt készíteni, amit ha megkóstolsz, garantáltan elfelejted majd a bolti változatot?!
Hozzávalók:
- 1 csésze tej
- 1 csésze cukor
- 1 csésze tejpor
- 50 g vaj
- 1 evőkanál víz
Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőben keverjük össze a vizet a cukorral, amíg teljesen fel nem oldódik a cukor. Miután kissé barnássá színeződött, adjuk hozzá a vajat és kavargassuk addig, amíg el nem olvad teljesen.
Öntsük hozzá a tejet, jól kavarjuk össze, majd szórjuk hozzá a tejport is és kavarjuk csomómentesre.
Főzzük tovább 3 percig, majd vegyük le a tüzről és hagyjuk kihűlni.