Home Egészség & életmód Így fehérítsd a fogad kókuszolajjal! Ha egyszer kipróbálod, mindenki a fogorvosodra lesz kíváncsi!

Így fehérítsd a fogad kókuszolajjal! Ha egyszer kipróbálod, mindenki a fogorvosodra lesz kíváncsi!

by Brigitta

Elég közel negyedóra kókuszolajos sikálás naponta és fehérebbek lesznek a fogaink? Vannak, akik magabiztosan állnak ki az ősi módszer mellett, melyet leginkább olajos öblítésnek nevezhetnénk.

Sokan úgy vélik, hogy a leheletet is édesebbé teszi – mások szerint kezeli az ínybetegségeket, megelőzi a fogszuvasodást, sőt javítja az ízületi gyulladásokat és az asztmát.

A fogfehérítés olajjal 2500 évre tekint vissza – a hagyományos indián orvoslás az alapja, vagyis az Ayurveda. A California College of Ayurveda csontkovácsa és elnöke, Marc Halpern elmondta: az Ayervedán alapuló gyakorlat lényege, hogy az olaj táplálja a test szöveteit. „A szervezet minden szövetét olajozzuk az Ayurvedában, a fejünk búbjától a lábujjakig. Tanulmányok bizonyítják, hogy mindennek antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása van.

A módszer egyik támogatója azután határozta el, hogy kipróbálja az olajos fogfehérítést, miután 2 éves lánya ekcémás bőrét kezelte a kókuszolajjal. Rendelt hát még egy üveggel az olajból és a fogait kezdte vele „sikálni”. „Nem volt rossz – mesélte. – 10-15 percen át sikáltam vele a fogaimat, és bevallom, egy alkalom után is fehérebbnek láttam őket, a számat pedig tökéletesen tisztának éreztem. Ma már minden reggel elvégzem az olajos fogfehérítést.

Az amerikai fogorvosok egyesületének szóvivője, Lydia Hall hozzátette, valóban részletesebb kutatások szükségesek ahhoz, hogy teljes bizonyossággal lehessen állítani: a módszer hatékony. A szakemberek többsége úgy gondolja, minden, amit teszünk a fogaink egészségéért, jobb, mintha elhanyagolnánk azt. Nagyon fontos a szájhigiéniára gondot fordítani.  A réges-régi szájápolási módszereket még akkor találták ki az emberek, amikor nem létezett sem számos fogkrémtípus, sem különféle profi fogkefék. Manapság jóval egyszerűbb a fogaink szakszerű ápolása, mint akár csak évtizedekkel is korábban.

Egy biztos, rosszat nem tesz az olajos fogfehérítés – rossz hatással csak az lehet, ha valaki elhanyagolja száját és fogait.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .