Ezek az ünnepi, vidám gumisütik, kiváló nasik egy húsvéti ünnepre. Nem csak finomak, mutatósak, de könnyű is elkészíteni őket és az egész vendégsereg repetázni fog majd belőle! (Jobb,ha dupla adagot készítesz!)
Hozzávalók
- 1 doboz Jell-O málna vagy cseresznye zselatin vagy ugyanennyi gyümölcskocsonya
- 1 doboz Jell-O lime zselatin vagy ugyanennyi gyümölcskocsonya
- 3 tasak ízesítetlen zselatin
- 4 dl sűrített tej
- tejszínhab, mentalevél, piros cukorka vagy bogyó (díszítéshez)
Elkészítés:
1
Végy egy négyszögletes üvegtálat vagy ételtartót.
2
A piros réteghez adj egy fél tasak zselatint ¼ csésze vízhez. Hagyd, hogy feloldódjon benne 1-2 percig. Add hozzá a doboz piros zselatint egy csésze forró víz kíséretében. Keverd, amíg teljesen fel nem oldódik. Hasonlóan készítsd el a zöld rétegekhez valót is.
3
A fehér réteghez adj 2 tasak zselatint ½ csésze vízhez. Hagyd, hogy feloldódjon 1-2 percig. Önts bele 1 csésze forró vizet és a sűrített tejet. Keverd jól össze, addig, hogy a zselatin is feloldódjon. Lesz 3 adag folyadékod. Várj, amíg szobahőmérsékletűre nem hűlnek.
4
Öntsd a piros folyadék felét a szögletes edénybe. Helyezd a hűtőbe, hogy megdermedjen. Nagyjából 30 percre. Ezután öntsd rá a fehér folyadék 1/3-át a pirosra. Helyezd vissza a hűtőbe újabb 30 percre. Ismételd meg ezt a zöld folyadék felével, majd fehér, megint piros, fehér és zöld. Hagyd a befejezett zselét 2-3 órára vagy éjszakára a hűtőben.
5
Vedd ki a hűtőből, húzd el finoman a sarkokat az edény falától és fordítsd ki egy vágódeszkára. Vágd fel egyforma kockákra.
6
Helyezd szervírozó tálra, nyomj rá tejszínhabot, tégy rá egy darab mentalevelet és a piros cukrot/bogyót, hogy úgy nézzen ki, mint a magyal.