Home Tuti receptek Hogy miért áztatja hideg vízbe a burgonyát? Hogy elkészítse a világ legfinomabb sült krumpliját, olaj nélkül!

Hogy miért áztatja hideg vízbe a burgonyát? Hogy elkészítse a világ legfinomabb sült krumpliját, olaj nélkül!

by Zsani

Úgy tartják, hogy a gyors éttermekben készítik a világ legfinomabb sült krumpliját, de azért nem árt vigyázni ezekkel a termékekkel, hiszen túlzott fogyasztásuk nem csak a pénztárcánkat, de akár az életünket is megrövidítheti.

Most egy olyan egyszerű praktikát mutatunk be, amely nem igényel hagyományos sütést, nem kell felhevíteni nagy mennyiségű olajat ahhoz, hogy ropogós hasábburgonyát fogyaszthassunk. Nem kell mást tennünk, csak kövessük az alábbi 6 lépést.

Első lépés
Vágjunk fel hasábokra a krumplikat, majd tegyük egy hideg vízzel teli tálba, hagyjuk pár percig állni a vízben.

Második lépés
Ezután vegyük ki a vízből a krumplikat, majd egy papírtörlőre rakjuk át, jó alaposan töröljük meg, próbáljuk meg minél szárazabbra előkészíteni a burgonyákat.

Harmadik lépés
A tepsit tegyük be a sütőbe, hogy 2–3 perc alatt felmelegedjen.

Negyedik lépés
Tegyük a krumplikat a mikrohullámú sütőbe 3 perc erejéig.

Ötödik lépés
Vegyük ki a mikróból a krumplikat, ismét töröljük jó alaposan szárazra, majd locsoljuk le egy kis olíva, vagy pálma olajjal. Ezután úgy helyezzük el egyenként a tepsiben, hogy ne érjenek egymáshoz.

Hatodik lépés
Egyszerűen tegyük be sülni a burgonyákat. Mikor már szép aranybarnák lesznek, locsoljuk meg fokhagymás öntettel, és reszeljünk rá parmezánt.

Forrás

Hirdetés

You may also like