A japánok híresek a sushi-jukról és ramenükről, de nem kizárt, hogy ők készítik a világ legfinomabb palacsintáját is. A legjobb benne pedig az, hogy egyszerű, mint az 1×1.
Szeretnél lenyűgözni valakit egy pazar reggelivel? Akkor ez a recept mindeképp kell neked! Annyira finom ez a palacsinta, hogy az amerikai áfonyás-csokisat is lekörözi.
Az egyetlen speciális eszköz, amire szükséged lesz, az a sütikiszúró forma.
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 1 és ½ csésze tej
- ½ csésze cukor
- 1 teáskanál vanília
- 1 csipet só
- 3 csésze liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- Vaj vagy olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Tedd a tojásokat, tejet, cukrot, vaníliát és sót egy turmixgépbe és a legalacsonyabb fokozaton keverd pár percig.
- Öntsd a száraz hozzávalókat is a turmixba és keverd 10-20 másodpercig, amíg a tészta sima nem lesz.
- Kend ki a sütiformák belsejét és locsolj olajat egy serpenyőbe. Közepes lángra kapcsold be a tűzhelyet.
- Helyezd a sütiformákat a serpenyőbe és töltsd meg őket félig a tésztával. Süsd kb. 4 percig, majd óvatosan fordítsd meg és süsd a másik oladalt is kb. 3 percig.
- Tálald lekvárral, sziruppal vagy mogyorókrémmel!