Gyermekkorunk kedvelt süteménye a töltött dió. Ez az aprósütemény rendkívül finom és az elkészítése sem igényel túl nagy ügyességet.
Hozzávalók:
A ,,dióhoz”
- 40 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg dió (darált)
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A töltelékhez:
- 3 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 5 ml mandulaaroma
Elkészítés:
- A tésztához valókat összegyúrjuk amíg azok össze nem állnak, majd vajjal kikent dió sütőformába tesszük. Ha véletlenül nincs kéznél sütőforma, elég ha gömböket csinálunk és majd kettévágjuk. Előmelegített sütőben (200°) 8-10 perc alatt készre sülnek.
- A pudingot elkészítjük, majd teljesen kihűtjük.
- A margarint a cukorral és a pudinggal habosra keverjük, majd mandulaaromával ízesítjük.
- A kihűlt diókat megtöltjük a krémmel, majd kettesével összeragasztjuk őket.