Gyermekkorunk kedvelt süteménye a töltött dió. Ez az aprósütemény rendkívül finom és az elkészítése sem igényel túl nagy ügyességet.
Hozzávalók:
A ,,dióhoz”
- 40 dkg finomliszt
 - 25 dkg margarin
 - 15 dkg dió (darált)
 - 15 dkg porcukor
 - 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
 
Hirdetés
  Hirdetés
  
  
  
A töltelékhez:
- 3 dl tej
 - 1 tasak vaníliás pudingpor
 - 25 dkg margarin
 - 15 dkg porcukor
 - 5 ml mandulaaroma
 
Elkészítés:
- A tésztához valókat összegyúrjuk amíg azok össze nem állnak, majd vajjal kikent dió sütőformába tesszük. Ha véletlenül nincs kéznél sütőforma, elég ha gömböket csinálunk és majd kettévágjuk. Előmelegített sütőben (200°) 8-10 perc alatt készre sülnek.
 - A pudingot elkészítjük, majd teljesen kihűtjük.
 - A margarint a cukorral és a pudinggal habosra keverjük, majd mandulaaromával ízesítjük.
 - A kihűlt diókat megtöltjük a krémmel, majd kettesével összeragasztjuk őket.
 
