Ha szereted a fánkot és szeretnél egy igazán különleges változatot megkóstolni belőle, akkor ezt a tejfölös verziót semmiképp ne hagyd ki, kóstold meg és hagyd, hogy azonnal a kedvenceddé váljon!
A különleges recept titka abban rejlik, hogy vodkát keverünk a tésztához. Nem kell aggódni az alkohol miatt, a vodkában lévő alkohol ugyanis magas hőmérsékleten elpárolog, de a tészta nagyon levegős lesz és nem fog összeesni.
A fánkok sütésénél figyeljünk a gyorsaságra, nagyon hamar elkészülnek, legyünk ügyesek, nehogy megégjenek!
Hozzávalók:
- Tojás – 2 db
- Cukor 3- 4 evőkanál
- Só 1 csipetnyi
- Vaníliás cukor 10 gramm
- Szódabikarbóna 0,5 teáskanál
- Tejföl 4 evőkanál
- Vodka 1 evőkanál
- Búzaliszt 2 pohár
Elkészítése:
Verjük fel a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a sót, a vaníliás cukrot, a tejfölt és a vodkát is.
Szitáljuk át a lisztet és a szódabikarbónát.
A tojásos-tejfölös masszát gyúrjuk össze a liszttel, ha szükséges lisztet adhatunk még hozzá.
Végül 0,5 cm vastagságúra nyújtsuk ki a tésztát és egy tetszőleges szaggatóval szaggasd ki.
Forró olajban süsd arany színűre, de ne felejts el igyekezni, mert ahogyan azt már írtuk, hamar megsülnek majd.