Home Tuti receptek Görög szerzetesek tejfölös fánkja, ami egy titkos receptben rejlik!

Görög szerzetesek tejfölös fánkja, ami egy titkos receptben rejlik!

by Krisztina

Ha szereted a fánkot és szeretnél egy igazán különleges változatot megkóstolni belőle, akkor ezt a tejfölös verziót semmiképp ne hagyd ki, kóstold meg és hagyd, hogy azonnal a kedvenceddé váljon!

 

A különleges recept titka abban rejlik, hogy vodkát keverünk a tésztához. Nem kell aggódni az alkohol miatt, a vodkában lévő alkohol ugyanis magas hőmérsékleten elpárolog, de a tészta nagyon levegős lesz és nem fog összeesni.

A fánkok sütésénél figyeljünk a gyorsaságra, nagyon hamar elkészülnek, legyünk ügyesek, nehogy megégjenek!

Hozzávalók:

  • Tojás – 2 db
  • Cukor 3- 4 evőkanál
  • Só 1 csipetnyi
  • Vaníliás cukor 10 gramm
  • Szódabikarbóna 0,5 teáskanál
  • Tejföl 4 evőkanál
  • Vodka 1 evőkanál
  • Búzaliszt 2 pohár

Elkészítése:

Verjük fel a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a sót, a vaníliás cukrot, a tejfölt és a vodkát is.

Szitáljuk át a lisztet és a szódabikarbónát.

A tojásos-tejfölös masszát gyúrjuk össze a liszttel, ha szükséges lisztet adhatunk még hozzá.

Végül 0,5 cm vastagságúra nyújtsuk ki a tésztát és egy tetszőleges szaggatóval szaggasd ki.

Forró olajban süsd arany színűre, de ne felejts el igyekezni, mert ahogyan azt már írtuk, hamar megsülnek majd.

Hirdetés

You may also like