Home Egészség & életmód Fogyás 4 aranyszabálya, amit ha nem tartasz be, ne számíts sikerre!

Fogyás 4 aranyszabálya, amit ha nem tartasz be, ne számíts sikerre!

by Judith

Mind tudjuk, hogy a testmozgás igazán fontos része az egészséges életnek. Mégis csak évesen végzünk elegendő fizika aktivitást. Ezeket a szabályokat bárki elsajátíthatja, a fogyni és mozogni vágyókra összpontosít. De a szabályok előtt nézzük meg, a legelterjedtebb fogyáshoz kapcsolódó tévhiteket.

 

  1. Helyes étkezés

A napi 1 órás testedzés és zsírégetés nem elegendő ahhoz, hogy fogyni tudjunk. Fontos, hogy helyes táplálkozási szokásokat kövessünk egészségünk és erőnlétünk fenntartása érdekében. Ha eddig még nem foglalkoztál vele, egy dietetikus, endokrinológus vagy háziorvos segíthet megfelelő étkezési tervet kialakítani számodra.

  1. Kardió

A testmozgás olyan, mint egy nagy zenekar: ha csak a dobokat szólaltatjuk meg, a mű hiányos lesz. A kardió segít a szervezet megfelelő oxigénellátottságban, jótékony hatással van a szívre, tüdőre és a vérkeringésre. Fontos, hogy észben tartsd, a céljaidtól függően, váltogathatod az edzés intenzitását, gyakoriságát és időtartamát. Ezenkívül mindig kombináljuk egyéb edzés formákkal, hogy a zenekar tökéletesen hangozzon.

  1. Erőnléti edzés

Zsírégetés után fontos hangsúlyt fektetni az izmokra és maximalizálni az elégetett kalóriák számát. Minél nagyobb az izomtömegünk, annál több zsírt tudunk égetni. Tehát a rutinod ez kell legyen: kardió + erőnléti edzés.

  1. Intervallum edzés

Ezt hívják az edzők rutinnak, amely rövid ideig tartó, magas intenzitású gyakorlatokat foglal magában és  pihenési fázis követi.

A fogyás komoly akaratot, elhatározást és kitartást követel. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a harcot, amivel jár, szóval kövessük ezt a 4 aranyszabályt és érjük el a sikert!

Hirdetés

You may also like