Home Egészség & életmód Ezzel a módszerrel örökre eltűnnek a striák!

Ezzel a módszerrel örökre eltűnnek a striák!

by Zsani

Rémálom amikor nők  testén megjelennek a striák. Ezektől nagyon nehéz megszabadulni. Azonban vannak természetes anyagok, amelyek segíthetnek ezek eltüntetésében.

Mik is azok a striák?

Finom csíkok, amelyek az elején lilás piros színűek, majd idővel fehérek. Nőknél általában a hason, csípőn, combon, fenéken , sőt a melleken is megtalálhatóak.

Ezek azért alakulnak ki mert a bőrünk nem elég rugalmasak amikor hirtelen nagyobb súlygyarapodás következik be. Sokszor ennek az oka a jojódiéta, mert nem tud a bőr olyan mértékben kitágulni. Ez történik terhesség esetén is. Ugyanakkor hirtelen fogyás is előidézheti ezt a bőrelváltozást.

Mi a megoldás?

Vannak bizonyos megoldások, például a fájdalmas és igen költséges lézeres műtétek. Ezek a megoldások veszélyesek is lehetnek, és nem feltétlenül garantálja a megfelelő hatást, mert minden bőrtípusra másképp hat. Ezen kívül vannak természetes anyagok amelyek segíthetnek, függetlenül a bőrtípustól. Ezek az agyagok segítenek elhalványítani a nem kívánatos striákat ( teljesen nem lehet eltüntetni ).

Természetes módszerek a striák ellen:

Hidratáció:

Nagyon fontos, hogy hidratálja a bőrt és megőrizze rugalmasságát. Ezzel megakadályozhatja a a csíkok megjelenését. Fontos napi szinten hidratálni bőrünket, krémekkel és olajokkal.

Aloe vera:

Ez az egyik leghatékonyabb striák kezelésére. Nyugtató és gyógyító tulajdonságai miatt leégés ellen is lehet használni. Szedje ki egy aloe vera levelének a felét, és kenje az érintett területre. Hagyja, hogy gél beszívódjon, majd mossa le langyos vízzel.

Tojásfehérje:

A tojás hatásosan javítja a sérült bőrt, mert aminosavakat és fehérjét tartalmaz. Tegye a tojásfehérjét egy szivacsra, majd dörzsölje a bőrbe. Hagyja amíg teljesen beszívódik, és öblítse le hideg vízzel. Ezután hidratálja a bőrt a szokásos módon, krémmel vagy olajjal.

Citromlé:

A sav a citromlében csökkenti a bőr elszíneződését. Egyszerűen vágjon ketté egy citromot, és óvatosan dörzsölje át az érintett bőrfelületet. Hagyja állni tíz percig, majd mossa le tiszta vízzel.

Olívaolaj:

Az olívaolaj gazdag tápanyagokban és antioxidánsokban, hidratáló tulajdonságáról is ismert. Célszerű egy kicsit felmelegíteni az olajat, majd bemasszírozni a bőrbe.

Hirdetés

You may also like