Abban az esetben, ha szeretnéd enyhíteni az influenzát, megfázást, fülgyulladást vagy számos egyéb más betegséget. Használj fokhagymát, vöröshagymát és kakukkfüvet a levesben, hogy megszüntesd a fertőzést és a gyenge ellenállóképességet.
Biztosan te is próbáltad már ezt a levest és lenyűgözött, hogy milyen hatása volt.
A Washingtoni Egyetem kutatása szerint a fokhagyma sokkal hatásosabb, mint a két legismertebb antibiotikum.
Összetevők:
– 50 gerezd fokhagyma (hámozva)
– 2 evőkanál zsíradék
– 2 teáskanál olíva olaj
– 2 nagy, apróra vágott hagyma
– 1 teáskanál kakukkfű (őrölt)
– 1,5l húsleves alaplé
– 1 csomag zöldfűszer ( petezselyem, kakukkfű frissen szedve)
– 3 pohár száraz kenyér (darabokban)
– 1 üveg csípős krém
Elkészítés:
Melegítsd előa sütőt 180°C-ra. Vágd el a fokhagyma 1/3-át. Csomagold be a fokhagymát olívaolajasan alufóliába. Tedd a sütőbe 1,5 órára, majd hagy kihűlni. Melegíts olívaolajat egy edényben, dinszteld rajta a hagymát 10 percig. Zúzd össze a fokhagymát és add a hagymához. Add hozzá a kakukkfüvet, húslevest és a többi fűszert és trmixold össze.
Vedd takarékra, add hozzá a kenyeret és hagyd, hogy megpuhuljon (kb. 5 percig).
Távolítsd el a zöld fűszereket és turmixold le, amíg homogén nem lesz. Öntsd vissza az edénybe és add hozzá a csípős krémet és annyi sót, amennyit szükségesnek ítélsz.