Home Egészség & életmód Ezért lép félre a nő a párkapcsolatban!

Ezért lép félre a nő a párkapcsolatban!

by Zsani

Ha egy párkapcsolatban félrelép egy nő, annak bizony teljesen más oka van, mint amikor egy férfi kacsint félre.

Ez derül ki legalább is a legtöbb esetben a kutatások szerint.

Íme a leggyakoribb okok, amelyek miatt a nő úgy érzi, valami másra van szüksége…

1. A párja iránti érdeklődés hiánya (53%) és elégedetlenség a szexuális életével (36%)

Ez azt jelenti, hogy a nők egy idő után „kiszeretnek”  a párjukból, közömbössé vállnak iránta, de a vagyon vagy a család miatt mégis úgy érzik, kényelmesebb benne maradni a házasságban, mint kilépni. Azonban a nők zömmel az érzelmeik alapján döntenek, ezért, ha beleszerelmesednek a szeretőjükbe, nem hagyják benne magukat hosszú évekig a házasságukban, hanem kilépnek belőle (gyorsabban hoznak döntést a férfiakhoz képest ilyen helyzetben).
Ahogy elhidegülnek a párjuktól, ezzel arányosan hanyatlik a szexuális vágyuk, libidójuk is férjük iránt. Egyre ritkábban élnek házas életet, és ilyenkor már.ezt is zömmel sajnálatból, kötelességből teszik.

2.  A párjával való kommunikáció hiánya (45%), a szeretet, gyengédség hiánya (30%) és kevés egymásra fordított idő (20%)

A kommunikáció hiánya a második leggyakoribb ok, amiért a nők félrelépnek. Azonban a másik két ok is pont ebből következik. A hétköznapi rutin, a sok munka és az ezzel járó stresszes fáradtság nagyon sok magyar családra jellemző. Ilyenkor egyszer csak azt veszi észre a pár, hogy például évek óta nem csókolóztak egymással, vagy hogy hosszú ideje nem beszélgettek önmagukról, vágyaikról, terveikről, vagy bármi olyan dologról, ami nem a következő napok elintéznivalóiról szól. Az alig pár esti óra együttléte zömmel a következő nap felkészüléséről és elintéznivalóinak megbeszéléséről szól, így a kedves gesztusokra, intimitásra, gyengédségre valójában csak percek maradnak – ha egyáltalán sor is kerül ilyesmire. Ezek után magától értetődik, hogy a „romantikusnak és érzékenynek” titulált nők elalvás előtti gondolataikban sokkal többre vágynak, és ezt a hiányérzetet a szerető pótolni is tudja.

3. A párja nem foglalkozik vele (38%)

A mellőzöttség érzése az, ami ilyenkor megjelenik, főleg azoknál a családoknál, ahol a férfi dolgozik többet, és a szabadidejét külön a családjától, függetlenül szereti tölteni. A feleség ilyenkor úgy érzi, minden teher és felelősség az ő vállára szakad, és valójában nincs is társa, aki átvállalhatna ezekből a terhekből. Az elmagányosodás érzése egy kapcsolatban egyenes út lehet a depresszió vagy éppen a megcsalás felé.

4. A párja elégedetlen vele (33%)

A házaspárok sokszor feszültségük, frusztrációjuk levezetését egymáson élik ki, tehát a kommunikációjuk a vádaskodás, bűnbakképzés, folyamatos elégedetlenség a másik iránt, hiányérzet kommunikálásáról szól. Ha a feleség soha nem kap pozitív megerősítést a párjától, csak mindig arról kap visszajelzést, mit nem csinált meg, mit nem csinált jól, az az önértékelését és önbecsülését elég mélyre viszi. Ha egy ilyen nő kap egy idegen férfitől figyelmet, pozitív megerősítést és gyengédséget, biztosan nem fogja elutasítani azt.

5. Alkoholos befolyásoltság alatt, hirtelen felindulásból (11%)

Ez az ok önmagáért beszél, időnként egy feleségnek is ki kell engedni a szelepet, és hát az alkoholos mámor, a flört, kacérkodás, főleg, ha valakiből ösztönösen, könnyedén jön, előfordulhat – de azért ezekből a helyzetekből inkább csak alkalmi, mintsem hosszú távú szeretői viszony jön létre (bár az elhanyagolt, kétségbeesett nők könnyen bele tudnak kapaszkodni ezekbe a helyzetekbe is).

6. Bosszú (14%)

Erről akkor beszélhetünk, amikor az adott kapcsolatban a férjnek volt már félrelépése, szeretője, ami kiderült, és a feleség megbocsájtott. A megbocsátás nem megy mindig könnyedén, lehetséges, hogy a felszínen minden rendben van azóta, valójában csak „szőnyeg alá söprés” történt, vagy tudat alatt  nem történt igazi megbocsájtás, elengedés. Ilyenkor általában évekkel később ez úgy jön a felszínre, hogy a feleség is félrelép (nem feltétlenül tudatos bosszúról van szó), de a célja a lelepleződés, mert csak így van értelme számára a férje hűtlensége feldolgozásának. Azt gondolja ezáltal ő is akkora fájdalmat és bántást ér el a másiknál, mint amekkorát ő érzett anno.

Ezek az okok persze eddig sem voltak ismeretlenek számunkra, de jó egyben látni őket: lehetőséget adnak arra, hogy még időben tudjunk változtatni helyzetünkön, vagy elővenni és eltüntetni a régmúlt sérelmekből fakadó csontvázakat a szekrényből.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .