Home Egészség & életmód Ezért csepegtess babaolajat a füledbe!

Ezért csepegtess babaolajat a füledbe!

by Zsani

Napjainkban rengeteg méregdrága kozmetikum található a piacon, azonban nem mindig a legdrágább kozmetikum a legjobb. A babaolaj például az egyik legsokoldalúbb termék.

Íme néhány tipp, hogyan helyettesítheti a különböző kozmetikumokat babaolajjal:

Fülzsír eltávolítása:

Az egyik legismertebb felhasználási módja, hogy segítségével eltávolítható a fülzsír. Egyszerűen öntsön néhány csepp olajat a fülébe és hajtsa oldalra a fejét, tartsa így pár percig. Puhítja a fülzsírt és megkönnyíti a természetes eltávolítást.

Fényesebb haj: 

Annak érdekében, hogy haja megőrizze lágyságát és fényét, miközben még hidratálja is, használjon babaolajat. Öntsön pár cseppet az olajból a kezébe és dörzsölje bele a haja végébe. A haja így fényes lesz, és az olaj illatosítja is.

Hajvasalásnál: 

Használhatja az olajat a haja vasalásánál is. Tegyen egy kis mennyiséget a hajára, kihagyva a hajtövet. Látni fogja, hogy haja sima, sértetlen és könnyen fésülhetővé válik.

Sminkelésnél:

Miután befejezte a sminket, használja az olajat kiemelőként. Tegyen egy cseppet az ujjára, majd vigye fel az arcára a világos területekre, például az arccsontra, orrnyeregre, és az Ámor íjra ( a felső ajak közepén ). Ha zsíros a bőre ne alkalmazza az olajat, mert eltömítheti a pórusokat és előidézheti a pattanásokat és mitesszereket.

Masszázsolajként:

Használja masszázsnál mert kellemes illata segít relaxálódni. Hidratáló hatása van, narancsbőrön is látványos változásokat hoz.

Borotválkozásnál:

A borotválkozás az egyik leggyakrabban használt szőrtelenítési mód. A sérülések elkerülése érdekében használd a babaolajat. Amellett, hogy segíti a szőrtelenítést, megakadályozza a benőtt szőrszálakat. Csökkenti a bőrpírt, irritációt.

Smink eltávolításánál: 

A smink eltávolítása az egyik legfontosabb lépés, hogy a bőr egészséges és súrlódásmentes maradjon. Vannak makacs sminket amelyek nehezen eltávolíthatók, erre is kiváló választás az olaj. Tegyen néhány csepp olajat egy vattakorongra és óvatosan törölje le , azért is hasznos, mert a szem környékén is gyengéden eltávolítja a sminket.

Bőrkeményedésekre: 

A bőr néha kiszárad, ilyenkor pedig  megjelennek a bőrkeményedések. Ezekre is alkalmazhatja az olajat, hiszen puhítja és hidratálja a bőrt.

Gyantázásnál:

Amennyiben a szőrtelenítés ezen módját választja, biztosan volt már önnel olyan, hogy a bőrén maradt a gyanta. Tegyen néhány csepp olajat a vattakorongra, és dörzsölje le a ragadós anyag maradékát.

 

Hirdetés

You may also like