A tök nagyon jó forrása a káliumnak és az A-vitaminnak. Ezzel a curry-s sütőtökpüré levessel kényeztesd magad a borongós őszi napokon. Nem csak finom, de egészséges is. A legjobb kombináció!
Hozzávalók:
- 2 evőkanál avokádó olaj
- 1 kis hagyma (finomra vágva – 1 csésze)
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál reszelt friss gyömbér
- 2 közepes körte (hámozva, magozva és darabolva- kb. 1 ¾ csésze)
- 1 csésze nyers kesudió
- 2 ½ evőkanál curry por
- 1 teáskanál őrölt kurkuma
- 1 teáskanál kömény
- 1/8 teáskanál chilli por
- 2 csésze puha sült tök
- 5-5 ½ csésze zöldséglé
- frissen őrölt bors
- (kókusz)joghurt díszítésnek (opcionális)
Elkészítés:
-
Lépés
Melegítsd egy edényben az olajat közepes lángon. Add hozzá a hagymát és ½ teáskanál sót és dinszteld a hagymát kb. 6 percig, amíg üveges nem lesz, időnként megkeverve. Keverd bele a gyömbért és pirítsd, amíg illatozni nem kezd, kb. 1 perc. Add hozzá a körtét és a kesudiót és kevergesd gyakran, amíg meg nem puhul a körte, kb. 2 perc.
-
Lépés
Szórd bele a curry-t, kurkumát és a chilli port, főzd, amíg illatozni nem kezd, kb. 1 perc. Keverd bele a tököt és 3 csésze zöldséglevest. Emeld meg a hőt és főzd forrásig, majd vedd le a hőt és főzd lassú tűzön kb. 30 percig.
-
Lépés
Öntsd át a levest egy turmixgépbe és vedd le a tető közepét, hogy eltávozhasson a gőz. Helyette tegyél rá egy kendőt. Vagy használj botmixert. Mixeld, amíg homogén állagot nem kapsz, kb. 10 perc. Öntsd vissza a levest az edénybe és alacsony hőn melegítsd, keverj hozzá 2 csésze zöldséglevet és a fennmaradó ½ teáskanál sót. Ízlés szerint add hozzá a borsot és a joghurtot.