Home Tuti receptek Erdélyi lángos receptje, amihez nem fogható egyetlen magyar lángos sem!

Erdélyi lángos receptje, amihez nem fogható egyetlen magyar lángos sem!

by Zsani

A lángos nekünk magyaroknak igazi nemzeti étel, éppen ezért nem is telhet el nyár lángos nélkül. Íme egy fenséges erdélyi lángos recept, amelyet érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg darált füstölt sonka
  • 2 dkg élesztő
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Egy kis adag lisztből, élesztőből langyos vízzel készítsünk kovászt.

A liszt többi részét gyúrjuk össze sonkával, a kovásszal, a fűszerekkel és annyi vízzel, hogy a masszánk közepes állagot vegyen fel.

1-1,5 órán keresztül kelesszük a tésztát, majd ujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki.

Kézzel szakítsunk darabokat a tésztából, majd pihentessük 20 percig.

Ha letelt az idő, forró olajban süssük ki a lángosokat.

 

Hirdetés

You may also like