A lángos nekünk magyaroknak igazi nemzeti étel, éppen ezért nem is telhet el nyár lángos nélkül. Íme egy fenséges erdélyi lángos recept, amelyet érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg darált füstölt sonka
- 2 dkg élesztő
- só
- őrölt bors
- pirospaprika
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Egy kis adag lisztből, élesztőből langyos vízzel készítsünk kovászt.
A liszt többi részét gyúrjuk össze sonkával, a kovásszal, a fűszerekkel és annyi vízzel, hogy a masszánk közepes állagot vegyen fel.
1-1,5 órán keresztül kelesszük a tésztát, majd ujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki.
Kézzel szakítsunk darabokat a tésztából, majd pihentessük 20 percig.
Ha letelt az idő, forró olajban süssük ki a lángosokat.