Home Tuti receptek Egy mesterszakács elárulja a tökéletes steak titkát, amit bármely háziasszony el tud sajátítani!

Egy mesterszakács elárulja a tökéletes steak titkát, amit bármely háziasszony el tud sajátítani!

by Judith

Ha szeretnél olyan tökéletes, zamatos és omlós steak-et készíteni, mint a mesterszakácsok a puccos éttermekben, akkor mi megmutatjuk, hogyan kell.

 

Nem számít mivel és meddig pácolod, ha nem szerzel be jó húst, a steak-ed sosem lesz 5 csillagos. Fektess bele időt és pénzt. Menj el a henteshez és érdeklődj, hogy van e valami helyi áruja. Lehet kissé nagy felhajtásnak tűnik, de hidd el, hogy egy etikus feltételek mellett nevelt marha sokkal jobb minőségű és jelentősen finomabb húst ad, mint az embertelenül tartott fajták.

Szóval, milyen a jó hús?

Egy jó bélszínt, T-bone steak-et, rostélyost vagy hátszínt is nagyon finoman el lehet készíteni. Kerüld azokat a steak-eket, amelyek 2,5 cm-nél vékonyabbak, mivel azokból nagyon rágós, nehezen lenyelhető húsok készülnek.Ha nem találsz legalább 2,5 cm-est, akkor csökkents a sütési időt és ellenőrizd gyakran, nehogy túlsüsd. Végül, válassz kellően zsíros húst, mivel attól lesz igazán zamatos a steak.

Készítsd sütőben

Miközben előkészíted a húst, kapcsold be a sütőt grill fokozatra, helyezd a sütőrácsot nagyjából 15-20cm-rel lentebb a sütő felülettől. Melegítsd a sütő serpenyő 20 percig.

20 perc múlva gyújtsd meg/kapcsold be a tűzhely egyik gázrózsáját/főzőfelületét és magas fokozaton pirítsd a sütő serpenyőben a húst 30 másodpercig egyik, majd a másik oldalán. Ha megpirult, tedd be a serpenyőt újra a sütőbe.

Süsd 2 percig, vedd ki a serpenyőt, fordítsd meg a steaket, süsd még 2 percig. Ekkor a steak-ed közepesen átsült lesz. Ha jobban szereted kevésbé nyersen, akkor süsd még 2 percig.

Vedd ki a steak-et a sütőből, helyezd egy vágódeszkára. Tépj le egy darab alufóliát és takard be vele a steak-et teljesen, majd hagyd úgy 5 percig.

Szeleteld, tálald borral ,spenót salátával és újburgonyával a tökéletes ízélményért.

Kérlek oszd meg családoddal és barátaiddal.

Hirdetés

You may also like