Sokszor nehéz kitalálni mi kerüljön az asztalra, amely az egész családnak megfelel. Megmutatunk egy ízletes receptet, ami biztosan a család kedvencévé válik!
Bemutatunk egy erdélyi húsgombócleves receptet!
Hozzávalók:
- 600 g hús őrölt
- 2 vöröshagyma
- 3 sárgarépa
- 1 paszternák
- 1 zeller
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 fehérrépa
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 6 evőkanál rizs
- 2 tojás
- 1 teáskanál paprika (édes)
- 200 g tejföl (lehet anélkül)
- petrezselyem, lestyán
- só, bors
- ecet vagy citromlé
Elkészítés:
- Mossuk meg és vágjuk kockára a sárgarépát, paszternákot, paprikát, fehérrépát, hagymát és petrezselymet.
- Tegyük a zöldségeket egy fazékba, amit töltsünk meg 4 liter vízzel és tegyük fel forrni.
- Külön forraljunk fel fél liter vizet, majd tegyük bele a 3 evőkanál rizset, főzzük meg, és tegyük utána hideg vízbe.
- Keverjük össze a darált húst, az előfőzött rizset, két tojásfehérjét, egy hagymát, petrezselymet, a pirospaprikát, sót és borsot, majd gyúrjunk belőle kis húsgolyókat.
- Adjuk hozzá a leves levéhez a maradék 3 evőkanál rizset, és a húsgombócokat.
- Főzzük körülbelül 20 percig, ezalatt vágjuk össze kockákra a paradicsomot.
- Tegyük a felvágott paradicsomot a lébe, majd főzzük még 10 percig.
- Miután ez kész, tegyük bele a petrezselymet.
- Hűtsük le a levest, majd keverjük össze a tejfölt a két tojás sárgájával, ez a krém nem kötelező!
- Végül adjuk a leveshez a citromlevet vagy az ecetet, a sót és borsot ízlés szerint.